CHP bu kez denizin altından sordu

CHP bu kez denizin altından sordu
CHP, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın görev döneminde Merkez Bankası’ndan satılan 128 milyar doların akıbetini sorduğu bir kampanya başlatmıştı.

Parti afişlerle ve sosyal medyada sürdürdüğü kampanyayı son olarak Boğaz’a taşımış, CHP’li vekiller Mahmut Tanal, Ali Mahir Başarır ve Sera Kadıgil İstanbul’daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne ‘128 milyar dolar nerede?’ yazılı pankart asmıştı.

ANKA’nın haberine göre, CHP Marmaris ilçe örgütü, bu kez ‘128 milyar dolar nerede?‘ sorusunun yanında ‘Mafyadan aylık 10 bin dolar alan siyasetçi kim?‘ sorusunun da yer aldığı pankartları denizin altında açtı.

CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, eylemleriyle ilgili şunları anlattı: “Kamuoyunda farkındalık yaratmak için, bölgemiz de deniz bölgesi olduğu için deniz altında, bu pankartlarla bir video çektik. Bu soruları daha önce örgütlerimiz dile getirdiler ama cevap alınamadı. Bu, 10 bin dolar alan siyasetçi meselesini de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ortaya attı ama kim olduğunu söylemedi. Sorularımızı cevap alamadığımız takdirde; bu soruları havada, karada sormaya devam edeceğiz. Hatırlatacağız.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar gönderdiğini, bu ismi yalnızca savcılığa açıklayacağını dile getirmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un bu ismi açıklamasını istemiş, Şentop ise muhatabın kendisi olmadığını belirterek ismi bakana sorduğunu söylemişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar