CHP Bitlis İl Başkanı görevine ara verdi

CHP Bitlis İl Başkanı görevine ara verdi
Hakkında açılan “cinsel taciz” ve “şantaj” iddiasıyla suçlandığı davadan beraat eden CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, görevine 'ara verdiğini' açıkladı.

CHP’li başkan görevine ara verdi

Uyanık, "Söz konusu asılsız iddialara ilişkin yapılan soruşturma ile ilgili beklediğimiz kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkana kadar, partime zarar gelmemesi adına, sürdürdüğüm görevime ARA VERME kararı almış bulunmaktayım" ifadelerini kullandı.

 

chp-ic.jpg

 

UYANIK'IN YAZILI AÇIKLAMASI

Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasi ve özgürlüklerin teminatıdır. İktidar yürüyüşümüz kesintisiz sürmektedir. Elbette bu yürüyüş, bazı çevrelerin kaygı duymasına yol açmaktadır.

Olağan İl Kongremizde Cumhuriyet Halk Partisi Bitlis İl Başkanı seçilme onuruna eriştiğim günden beri partimin Bitlis halkı ile kucaklaşması için yoğun bir mesai yaptım. Bitlis kritik bir bölgedir ve iktidar açısından sembolik bir öneme sahiptir. Örgütümle beraber Bitlis’te başlattığımız çalışmalar neticesinde; önceki seçimlerde %2,7 olan oyumuz, Avrasya Araştırma adlı araştırma firmasının Bitlis’te yapmış olduğu anketlerde %7,88 düzeyine ulaşmıştır.

Elbette ardından partimi hedef alan taciz suçlamaları kervanına şahsım da dahil edilmiştir. Bu bağlamda, hükümet medyasının ismimi geçirdiği iddialarla ilgili açılan Ankara 2. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/138 Esas ve Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesi 2019/442 Esas numaralı 2 (iki) davadan beraat ettim.

Beraat kararlarının çıktığı gün Sabah Gazetesi bir iftira daha attı. Atılan iftirada adı geçen kadının iddiaları hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı “polis raporları ve tutanakları ile” tescillendi. Böylece atılan tüm iftiralar tek tek yargı önünde çökmüş; yalancılar, kumpasçılar ve ihanet çeteleri rezil olmuşlardır.

Ancak!

Söz konusu asılsız iddialara ilişkin yapılan soruşturma ile ilgili beklediğimiz kovuşturmaya yer olmadığına dair karar çıkana kadar, partime zarar gelmemesi adına;

Sürdürdüğüm görevime ARA VERME kararı almış bulunmaktayım.

Partime yönelik alçak saldırılara dahil edilmem; hem partimi hem de şahsımı incitmiştir. Halihazırda tüm iddialardan beraat etmiş olmama rağmen, devam etmekte olan ve lehime sonuçlanacağı çok açık olan soruşturma süresince görevime ara vermem etik olacaktır.

Elbette bu asılsız iftiralara konu olan soruşturmadan da aklanıp görevime çok daha güçlü bir şekilde devam edeceğim. Atılan iftiralar ve çamurlar, partimizin iktidar yürüyüşünde hizmet etmeme engel olamayacaktır.

Bu süre zarfında, İl Yönetim Kurulumuzun kendi aralarından seçtiği Yunus IRMAK, İl Başkanı olarak Bitlis’te mücadelemizi büyütme azmini geliştirecektir.

Kamuoyuna saygıyla,

Veysi UYANIK
CHP Bitlis İl Başkanı

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar