CHP, Atatürk Havalimanı için eylemde

CHP, Atatürk Havalimanı için eylemde
CHP, Millet Bahçesi'ne çevrilecek Atatürk Havalimanı için eylem yapıyor.

CHP, ATATÜRK HAVALİMANI İÇİN EYLEMDE!

 

AKP hükümetinin, Yeşilköy’de bulunan Atatürk Havalimanı pistinin bir bölümü sökülerek hastane yaptığı, kalanı kısmını da söküp yerine Millet Bahçesi yapılacağı duyurması, CHP’yi harekete geçti.

Ana muhalefet partisi, bugün saat 11’de Havalimanı’nda eylem yapacağını duyurmuştu.

KİTLELER HALİNDE ORADALAR

CHP''liler, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu önderliğinde, Atatürk Havalimanı''nda toplandı. CHP''li kurmaylar medya önünde canlı yayında açıklama yapıyor. 

Kaftancıoğlu''nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Atatürk Havalimanı, 1912 yılında asgari amaçlarla ilk defa uçakların inmesiyle hizmete girmiştir. 1953''te de inşaatının tamamlanmasıyla birlikte uluslararası uçuşa açılmıştır. İhtiyaç oldu ek pistler yapıldı, bu devam etti. Sonra kargo terminali açıldı. 1998 yılında, artan yolcu talebi ile birlikte, hatta ödüllü bir yarışma ile bir terminal binası yapımına başlandı, sonrasında olanları biliyoruz. 2000''de yeni binanın açılmasından sonra 2002''de metro yapıldı, 2019 yılında da tarifeli yolcu trafiğine kapatıldı. Pandemide sahra hastanesi açıldı. Onlarca yer varken bir pistin yarısı katledildi.

Atatürk Havalimanı planlamasının alanının tamamı birinci derece deprem bölgesi. İstanbul''un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, deprem anında ne büyük ihtiyaç olduğunun takdirini size bırakıyorum.

Havalimanlarının ülkelerin stratejik değerleri olduğunu biliyoruz. Havalimanlarının mutlaka korunması gerektiğini de biliyoruz. Bir havalimanı elden çıkarılırsa geri dönüşü oldukça zor. Pistleri kırılmadan muhafaza edilen yüzlerce havalimanı var dünyada. En yakın örneği Yunanistan''da... İki havalimanı da muhafaza ediliyor.

İstanbul Havalimanının Atatürk Havalimanı ile beraber çalıştırılmamasının nedeni teknik nedenlerden kaynaklı değil. İstanbul ve Atatürk havalimanlarının aynı anda çalışacak şekilde düzenlenebileceği biliniyor. İstanbul Havalimanının sadece yüzde 50''si inşa edilmiş durumda. İstanbul''daki havalimanlarının kapasitesine baktığınızda, Atatürk Havalimanı kapatıldığında yılda 65 milyon yolcu taşıyordu. Sabiha şu anda 35 bin yolcu taşıyor. İstanbul Havalimanının mevcut kapasitesi 90 milyon. Şu andaki halleri ile birlikte bu 3 havalimanının mevcut kapasitesi 220 milyon iken, yapımını tamamlamak için yüzde 50''yi tamamlamak için ekstradan 250 milyar Euro''luk yeni yatırımın gereksizliği ortada.

Genel Başkanımız iktidara geldiğimizde biz haksız hukuksuz yapılmış bütün işletmeleri inceleyeceğiz, denetleyeceğiz, hak ettiklerinden bir kuruş fazlaya yapıldıysa alacağız demişti. Bunun korkusunu yaşadıkları için bir an önce İstanbul Havalimanını Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçilerine satmak istiyorlar. Ancak Katarlı ve Suudi Arabistanlı iş birlikçiler ticaretlerini düşünmezler mi? Elbette biz bu ülkeyi alırız diyorlar. Ama bizim orayı alabilmemiz için o bölgede başka havalimanı olmamalı, Atatürk Havalimanını kapatmalısınız diyorlar. Millet Bahçesi yapacağız adı altında Katar''a ve Suudi Arabistan''a peşkeş çekmek için İstanbul Havalimanını kapatıyorlar. Millet Bahçesi yapacağız diyerek 84 milyonu kandırmayı deniyorlar.

Mustafa Kemal Atatürk, Milli Kurtuluş Mücadelesi''ni başlattığı günlerde, Gençliğe Hitabesinde ne demişti? ''İktidara sahip olanlar, gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler...'' Bugün olduğu gibi, biz de buradan diyoruz ki, asla umutsuz olmayacağız. Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler! Geldikleri gibi gidecekler!

KAFTANCIOĞLU ÇAĞRIYI YAPTI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, dün yaptığı paylaşımda, “Yarın saat: 11.00''de Atatürk Havalimanına gidiyoruz. Atatürk''e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var. Doğa dostu kurumlar ve kişileri bekliyoruz” demişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar