CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer: Bir annenin bir babanın evladına ekmeği ıslatıp yedirmesi...

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer: Bir annenin bir babanın evladına ekmeği ıslatıp yedirmesi...
Türkiye’de Çocuk Yoksulluğu adlı rapora göre ailelerin %74’ü bebek maması ve bezi almakta zorluk çekerken, %21’i ise hiç alamıyor.

Derin Yoksulluk Ağı’nın hazırladığı Türkiye’de Çocuk Yoksulluğu adlı rapora göre ailelerin %74’ü bebek maması ve bezi almakta zorlanırken, %21’i hiç alamıyor. Aileler 0-3 yaş çocuklarını hazır çorba, şekerli su, pirinç lapası gibi besin değeri bu yaş grubu için yeterli olmayan besinlerle beslemek zorunda kalıyor. Bu durumun aileleri zor durumda bıraktığını söyleyen CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer “Bir annenin bir babanın evladına ekmeği ıslatıp yedirmesi, unu suyla bulandırıp yedirmeye çalışması çok acı. Ailelerin hayatını devam ettireceği temel besin maddelerine bile erişememesi ülkenin geldiği durumun en net özeti” ifadelerini kullandı.

"MARKETLERDEN MAMA ÇALINIYOR"

Marketlerde bebek mamalarının son dönemde kilitli kutularda satıldığını hatırlatan Taşcıer, “Önceden ülkede hırsızlık olurdu ama ziynet eşyaları çalınırdı. Şimdi ne acı ki artık alışveriş merkezlerinden marketlerden mama çalınıyor. Ben bunu çalma olarak da değerlendirmiyorum. Anne babanın o halini yaşamadan anlamanız mümkün değil. Bir annenin bir babanın evladına ekmeği ıslatıp yedirmesi, unu suyla bulandırıp yedirmeye çalışması çok acı. Bir annenin “Bir marketin önünden geçerken çocuğumun gözlerini kapatıyorum meyve görmesin diye” demesi çok acı. Ebeveynlerin kalacağı bundan daha zor bir durum yoktur. Ailelerin hayatını devam ettireceği temel besin maddelerine bile erişememesi ülkenin geldiği durumun en net özeti” dedi.

ÇÖZÜMÜN ERKEN SEÇİM OLDUĞUNU SÖYLEDİ 

Vatandaşın yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı dayanacak gücünün kalmadığını kaydeden Taşcıer çözümün erken seçim olduğunu söyledi. Millet İttifakı iktidarında sosyal devlet anlayışının hakim olacağını belirten Taşcıer “İktidarımızda da bu yoksulluğu kader olmaktan çıkarıp, insanların hayatta kalmak için değil, her geçen gün daha çok refaha ulaştığı bir Türkiye’de yaşayacağı tabloyu oluşturacağız. Umutsuzluğa kapılmasınlar çok da uzak değil bu” ifadesini kullandı.

"50+1'İN YAKALANMASI GEREKİYOR"

Cumhur İttifakı’nın vatandaşta yarattığı güven sarsılmasını gördüğünü belirten Taşcıer mevcut ekonomik tablonun sürdürülebilir olmadığını söyledi. İktidara güven duygusunun kaybolduğunu iddia eden Gamze Taşcıer "Bunu düşünen sadece bizim seçmenimiz değil, bugüne kadar AKP ve MHP’ye oy verdiğini söyleyen seçmenler de artık bu iktidardan bir beklentisinin olmadığını ifade ediyor. Seçim olduğunda 50+1’in yakalaması gerekiyor. Şu anda da her geçen gün bir oy kaybı yaşıyor Cumhur İttifakı. Vatandaşın ve ülkenin bekası için bir an önce seçime gidilmesi lazım” diye konuştu.

"OLUMSUZ BİR SÜRECİN İÇERİSİNDEYİZ"

Ekonomik sıkıntıların en büyük sebebinin 2018 yılında geçilen tek adam sistemi olduğunu kaydeden Taşcıer bu yüzden Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemin bu yüzden önemli olduğunu vurguladı. Vatandaşın umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini belirten Taşcıer “Olumsuz bir sürecin içerisindeyiz ama asla umutsuz değiliz. Gecenin en karanlık olduğu an sabahın en yakın olduğu andır.

En kısa sürede demokrasi, insan hakları, sosyal adalet açısından insanların bu ülkede güvenle yaşayacağı bir ülkeyi hep beraber inşa etmek istiyoruz. İçinde bulunduğumuz ekonomik sıkıntının en büyük nedeni AKP’nin beceriksizliğinin dışında 2018’deki geçilen tek adam rejiminin hayata geçmesiyle bir güvensizlik ortamı oluştu. Tek adam eğitimi, sağlığı, ulaşımla ilgili kararların hepsini veriyor. Liyakatsizlik, hukuka olan güvensizlik, demokratik sistemden uzaklaşma içinde bulunduğumuz ekonomik krizi daha da derinleştiriyor. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in önemi bu yüzden çok önemli” dedi. Ankara- Caner Altan

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar