Ceyda Düvenci'den dengeleri değiştirecek paylaşım: Haftanın ilk günü pazar

Ceyda Düvenci'den dengeleri değiştirecek paylaşım: Haftanın ilk günü pazar
Oyuncu Ceyda Düvenci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla pazar gününün kendisi için neler ifade ettiğinden bahsetti.

Kısa bir süre öncesine kadar kızının tedavisi için Amerika'da olan Ceyda Düvenci şimdilerde evinde vakit geçiriyor. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ne kadar yoğun olduğunu gözler önüne seren Düvenci bu defa pazar gününe dair satırlarla takipçilerinin karşısına çıktı...

Pazar gününün anlam ve önemine dair dikkat çeken bilgiler paylaşan Düvenci aynı zamanda pazartesi sendromunu yenmenin formülünü de veriyor... 

İşte Ceyda Düvenci'nin o satırları:

"Günün hakkını vermek mühim… Pazar gibi Pazar yaşamaya başlayalı az bir zaman oldu diyebilirim kendi adıma… Bir kitapta okumuştum Pazar “Bazar” kökeninden geliyor. Çarşı, mal ve eşya satılan yer anlamında aslında ama Pazar günleri özellikle Avrupa’da açık dükkan bulma şansınız yok. 

Pazar aile günü gibi. Nitekim Hristiyan geleneğinde Pazar ibadet ve eğlence günü sayılıyor. Bizde pazar yerleri Pazar günleri kurulurdu çocukluğumda. Arapça karşılığı “yevmülehat” Farsça karşılığı “yek-şenbih” yani Pazar haftanın ilk günü sayılıyor… Bana göre de haftanın ilk günü Pazar. 

Neden diye soracak olursan; benim için haftaya önce kendinle başlamak oluyor eğer Pazar ilk gün olursa. Önce sen, ailen, dostların, yuvan, keyfin, sonra ertesi gün bu enerji ile hayata 2. gün karışmak… Hem böyle düşününce “Pazartesi sendromu” da kendi kendine yok oluyor Pazar gibi bir Pazar dilerim hepimize…"

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar