Ceyda Düvenci: Bu çirkin, insanlık dışı halimizden...

Ceyda Düvenci: Bu çirkin, insanlık dışı halimizden...
Oyuncu Ceyda Düvenci Türkiye'nin pek çok noktasında gerçekleşen yangınlarla ilgili endişelerini paylaştı ve bu konuda neler yapmamız gerektiğine dair fikirlerini paylaştı.

Ekranlardan uzakta olsa da yaptığı paylaşımlarla gündemi yakından takip ettiğini gösteren Ceyda Düvenci, bu defa orman yangınlarıyla ilgili bir paylaşımda bulundu.

Kısa sürede Türkiye'nin pek çok yerinde görülen ve son derece üzücü manzaraların ortaya çıkmasına neden olan yangınlara dair fikirlerini paylaşan Düvenci aynı zamanda takipçilerine bu yangınların önlenmesine dair neler yapmaları gerektiğini hatırlattı.

İşte Ceyda Düvenci'nin o satırları:

"Oturduğumuz yerden yapabildiğimiz en büyük şey olanları telefon ya da televizyondan izleyip ağlamak, isyanımızı paylaşmak, imza kampanyalarına imzamız ile destek olmak ya da mesajla bağış yaparak ağaç dikilmesini sağlamak. 

Bu en vefalı, duygusu-algısı yüksek, hayvan seven, yere çöp atmadığı gibi çöpleri toplayan duyarlı azınlığın yaptığı… ama bence bugün bile hayvana ve doğaya şiddet yangınların büyüklüğünde devam ediyor. 

Aslında yapmamız gereken çok basit. Rant peşinde olan o kocaman insan topluluğu karşısında biz doğaya ve tüm canlılara inatla sahip çıkmaya devam etmeliyiz. Çok basit çünkü mesela yerlere çöp atmayı bırakarak başlayabiliriz, piknik sonrası bulunduğumuz ormanlık alanı temizleyip ortamdan ayrılmayı hedef alabiliriz. 

Bayram sonrası Kuzey Ege sahillerinin hali de en az yangınlar kadar içler acısıydı. Bir Allahın kulu arkasına bakmamıştı giderken. Ve o kocaman çöp yığınlarını arkalarında bırakmaktan da utanmamışlardı. İşte basit ama bir o kadar da zor olan bu çirkin, insanlık dışı halimizden kurtulmamız… elimizden geleni yapmaya başlamanın tam zamanı…"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar