Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hasarlı binalarda kira açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan hasarlı binalarda kira açıklaması!
Riskli binalarda ev sahiplerinin oturmayıp kiraya verilmesi durumuna Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'n tepki gösterdi. Bakanlık, aksaklıklar giderilmeden artık dairelerin kiraya verilemeyeceğini söyledi. 

Son zamanlarda artan depremlerin ardından Çevre ve Şehirlik Bakanlığı inceleme başlattı. Bakanlık riskli bulunan binalarda ev sahiplerinin kendisinin oturmadığını ve bunların kiraya verildiğini tespit etti. 

Sabah'tan Zübeyde Yalçın'ın haberine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bunun üzerine ev sahiplerinin kendi can güvenliği için taşındığı binalardaki evlerini başkalarını kiralayıp onların hayatını riske atmasını önleyecek bir çalışma başlattı.

ENGEL KOYULACAK 


Bunun üzerine çalışmalar başlatıldı. Türkiye'de tüm yapıların verileri toplanarak kontrol edilecek. Bu kontroller sırasında sıkıntılı olan yerlerdeki evler kiraya verilmiş ise tespit edilebilecek. Bina ile ilgili aksaklıkların giderilmesi için süre verilecek. Bu aksaklıklar giderilmeden kiraya verilmiş ise oturum engeli getirilecek

ETİKETLEME YAPILACAK


Kiracıların Bina Kimlik Sistemi (BKS) üzerinden binalar ile ilgili bilgi sahibi olmaları sağlanacak. BKS kapsamında riskli binalar ile ilgili tüm etiketlemeler yapılacak. Bir kişi kiralayacağı evi kolayca sorgulayıp riskli olup almadığını görebilecek. Böylece bir deprem anında yıkılma tehlikesi olan yerlerden uzak durabilecek.

 

 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar