Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Nüfusumuzun yüzde 70'i deprem tehlikesi altında

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum: Nüfusumuzun yüzde 70'i deprem tehlikesi altında
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Deprem Araştırma Komisyonu'nda yaptığı sunumda, nüfusun yüzde 70'inin deprem tehlikesi altında olduğunu açıkladı.

'Nüfusumuzun yüzde 70'i deprem tehlikesi altında'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Deprem Araştırma Komisyonu'nda bir sunum yaptı. Nüfusun yüzde 70'inin deprem tehlikesi altında olduğunu söyleyen Kurum, ''Bugün itibariyle baktığımızda; nüfusumuzun yüzde 70’inin ve büyük sanayi tesislerinin yüzde 75’inin deprem tehlikesi altında olduğunu söylememiz mümkündür.

HASAR VE CAN KAYBI 

Meydana getirdiği hasar ve can kaybı açısından yüzde 61’lik bir oranla deprem afeti, Türkiye’de yaşanan afetler içerisinde birinci sırada yer almaktadır. Bundan sonra heyelanlar ve taşkınlar gelmektedir" ifadelerini kullandı. 

''300 BİN KONUTU DÖNÜŞTÜRMEMİZ GEREKİYOR''

Kurum ayrıca, ''Bugün ülkemizde 17 milyon bina var. 28.6 milyon konut var. Yaklaşık 6.7 milyonu riskli. Bunun da yaklaşık 1.5 milyonunun acil dönüşüme girmesi gerekiyor. Yine; depremin merkezi olan İstanbul’da 1.2 milyon bina ve 6.1 milyon konut, 1.1 milyon işyeri bulunuyor.

İstanbul’umuzda da riskli 1.5 milyon konut var. Bunlardan da 300 binini çok acil bir şekilde, el birliğiyle dönüştürmemiz gerekiyor'' diye konuştu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar