Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de acil yıkılacak bina sayısını açıkladı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de acil yıkılacak bina sayısını açıkladı
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin düzenlenen toplantıda konuştu. Kurum, "Tespiti yapılan ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık bina sayısı 309'a, 4 bin 425 bağımsız bölüme ulaştı" ifadelerini kullandı.

Bakan Kurum İzmir'de yıkılacak bina sayısını açıkladı

İzmir genelinde hasar tespit çalışmalarının 3 gün daha süreceğini belirten Bakan Kurum ayrıca enkazların olduğu 4 mahallede tespitlerin tamamlandığını vurguladı. 

Bakan Kurum'un açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Bugün itibariyle 61 bin 735 binada 348 bin 297 bağımsız bölümde hasar tespiti çalışmalarımızı tamamladık. Ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık toplam 309 bina, 4 bin 425 bağımsız bölüm olduğunu tespit ettik. 3 bin 152 az hasarlı, 371 orta hasarlı binamız var. Dün Milli Eğitim Bakanımız açıkladı.

3 BİN 370 BAŞVURU

İzmir’de okullara 1 hafta daha ara verildi. Biz de bu süreçte okullarımızdaki hasar tespit çalışmalarımızı tamamlayacağız. Şu ana kadar İzmir’de depremden etkilenen ilçelerimizde bulunan 857 okulumuzdan 5 tanesinin ağır, 18 tanesinin ise orta hasarlı olduğunu tespit ettik. Konak, Bornova, Seferihisar, Bayraklı ve Buca ilçelerinde muhtarlıkların önünde kurduğumuz koordinasyon çadırlarından başvuruları, talepleri almaya devam diyoruz. Vatandaşlarımızı sürece dair bilgilendiriyoruz. Toplam 3 bin 370 başvuru aldık.
Gelen talepleri hızlı bir şekilde karşılıyoruz. Vatandaşlarımız yaptığımız tespitler doğrultusunda binalarına ilişkin bilgileri hasartespit.csb.gov.tr internet sitesinden alabilirler.

AĞIR HASARLI BİNA AÇIKLAMASI

Şu an için binası az hasarlı ve hasarsız olan vatandaşlarımız evlerine girebilirler. Orta hasarlı binalara güçlendirme yapılarak girilebilir. Ağır hasarlı binalarımızda ise boşaltılma süreçleri de kaymakamlıklar, muhtarlarımız ve güvenlik güçlerimizin yardım ve destekleriyle devam ediyor."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar