Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Cevap ve düzeltme metni

25.02.2021 tarihinde, sorumlu müdürlüğünü yaptığınız Günboyu Gazetesi'nin 8. sayfasında yer alan yazar Fatih Ergin'e ait "Uçakları Müritler mi Uçuracak?" isimli köşe yazısına yer verildiği görülmüştür.

Müvekkillerimizin ticari itibarı ve markası, yasal mevzuat ile güvence altına alınmış olup toplum içerisindeki iktisadî varlığı işbu ihtarnameye konu yayın ile maddî gerçeklere, hukuka ve etik değerlere aykırı şekilde haleldar edilmiş, müvekkillerimizin saygınlığı ve ticari itibarına karşı karalayıcı ve aldatıcı nitelikteki bu iddialar herhangi bir doğrulama süzgecinden geçirilmeden kamuya arz edilmiştir. Gazetenizin yalnızca asılsız bir habere dayanarak, Basın İlkeri'ne son derece aykırı şekilde haber doğruluğunu araştırmaksızın etik dışı şekilde bu iddiaların varlığını kabul etmesi talihsizlik olup tarafımızı şaşırtmıştır.

Söz konusu yazıda adı geçen Gaye Vakfı'nın müvekkil şirket bünyesinde istihdam edilen müdür, çalışan vb. herhangi bir üyesi bulunmamaktadır. Dolayısı ile vakıf üyesi müdürlerin villalarda ikamet ettirilmesi gibi bir durum da asla söz konusu değildir. Ayrıca, kamuoyu nezdinde kamu malının israfı ve kayırmacılık imajı oluşturulmak üzere beyan edilen bu rakamlar hayali ve hakikate son derece aykırıdır. Müvekkil şirket, TSKGV tarafından denetlenen şeffaf ve kurumsal bir organizasyona sahip olup müdür maaşlarının da birbirinden bu derece aykırı olması mümkün değildir. Özetle habere konu iddiaların tamamı gerçeğe aykırı olup hiçbir sorgulaması yapılmadan gazetenizde yer alması hakkaniyete ve hukuka uyarlılık taşımamaktadır.

Yukarıda özetle arz ve izah edildiği üzere müvekkillerimizin ticari markasının itibar ve güvenilirliğini maddi gerçeğe aykırı biçimde açıkça ve ciddi şekilde haleldar eden yayın nedeni ile 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 14. maddesi uyarınca; işbu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren yasal süresi içerisinde; ihtarımızın devamı olarak sunulan "cevap ve düzeltme metninin" hiçbir işaret ve mülahaza katmaksızın, herhangi bir mütalaa beyan etmeksizin aynen ve tamamen, cevap ve düzeltme talebine konu yazının yayınlandığı sayfada ve aynı puntolarla yayınlanmasını; aksi takdirde kanuni yollara başvuracağımızı tüm tazminat, talep ve dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla ihtaren bildiririz.

                                                                                            

                                                                                                              Keşideci Vekili

                                                                                                            Av. Mehmet TAŞ

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları