Cem Uzan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve erken seçimle ilgili bomba iddia

Cem Uzan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve erken seçimle ilgili bomba iddia
Genç Parti Kurucusu Cem Uzan, AKP iktidarının seçimlerle gitmeyeceğini söyleyerek, "Bugün iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gitmez. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler" açıklamasında bulundu.

11 yıldır yurtdışında yaşayan Genç Parti Kurucusu Cem Uzan, iktidarın seçimlerle gitmeyeceğini öne sürerek, “Bugün iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes gibi iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gitmez. 2023’te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler... İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Seçim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçime gelir, seçimle gitmezler. Seçimle gideceklerine inanmıyorum” dedi.

Cumhuriyet’ten Leyla Kılıç sorularını yanıtlayan Cem Uzan, özetle şunları söyledi:

"ERDOĞAN KAYBEDECEĞİ BİR SEÇİME GİRMEZ"

- Partiniz seçime girmeye hak kazandı. Erken seçim veya olağan seçimde partiniz nasıl bir kampanya yürütecek? 

Sizce Türkiye’de seçim olacak mı? 2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da iki seçim yapıldı. Kaybettiler tekrar seçime gittiler bir daha kaybettiler. Bugün bütün araştırma sonuçları iktidarın koalisyonla bile yüzde 40’ı bulma ihtimali yok. Bunu herkes biliyorsa iktidar da biliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan kaybedeceği bir seçime gider mi? Gitmez. 2023’te 5 sene doluyor. O gün seçim olmadığını varsayın. Bir kararname yayımlarlar, iki sene ertelerler... İtiraz merciiniz neresi? Belediye seçimlerini iptal ettiren Yüksek Secim Kurulu mu? Bu tarz iktidarlar seçimle gelir, seçimle gitmezler. Nasıl gideceklerine dair bir bilgim yok. Ama seçimle gideceklerine inanmıyorum. 

- Sizi FETÖ’nün tasfiye ettiğini mi düşünüyorsunuz? 

Ben FETÖ’yü daha yeni yeni detaylı kavrıyorum. FETÖ kendine göre bir organizma ama ondan faydalanan da bir AKP var. İktidar FETÖ’yü kendi tetikçisi olarak kullandı. İktidar iş, siyaset ve yargı ayağında FETÖ’yü ilk kez benim aleyhime kullandı. Benden sonra da çeşitli kumpas ve davalarla devam etti. İktidardaki kişi herkesi her an kullanıyor. Sadece ve sadece iktidarını devam ettirmek için. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar