Çekirgelerin Türkiye'ye yayılması dünya fındık ihracatını tehdit ediyor

Çekirgelerin Türkiye'ye yayılması dünya fındık ihracatını tehdit ediyor
Dünya korona virüs salgını ile mücadele ederken bu kez de çekirge istilası tehdidi baş gösterdi. Bilim insanları, dünyanın fındık tedariklerinin Türkiye'yi işgal eden bir çekirge tarafından tehdit edilebileceği konusunda uyardı.

Dünya, Çin'de ortaya çıkan ve kısa sürede dünyaya yayılan korona virüsle mücadele ederken bu kez de çekirge istilası ihtimali gündeme geldi.

The Guardian'da yer alan habere göre bilim insanları, dünyanın fındık tedariklerinin Türkiye'yi işgal eden bir çekirge tarafından tehdit edilebileceği konusunda uyardı.

Çekirgelerin, dünya fındık arzının yaklaşık% 70'inin kaynaklandığı Karadeniz bölgesinde en az sekiz Türk şehrine yayıldığı ifade ediliyor.

Çekirge yayılımının kontrol altına alınamaması durumunda, fındıkların yaklaşık% 30'u zarar görebileceği, bu rakamın ise dünya arzının yaklaşık beşte birine karşılık geldiği ifade edildi.

HALK ARASINDAKİ TABİRİ İLE ‘VAMPİR KELEBEK’ OLARAK BİLİNİYOR

Öte yandan fındık üretimini tehdit eden Ricania Simulans’ın halk arasındaki tabiri ile ‘vampir kelebek’in, bir kelebek olarak adlandırılsa da, aslında Çin’de 1850’li yıllarda tesbiti yapılan bir çekirge türü olduğu ifade ediliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar