"Cazibeli kafirler pazarı araştırılsın"

"Cazibeli kafirler pazarı araştırılsın"
Chp Milletvekili Saliha Sera Kadıgil, IŞİD’in Türkiye’de kurduğu iddia edilen “cazibeli kafirler” pazarlarının araştırılması gerektiğini söyledi.

IŞİD’in Gaziantep ve Ankara'da kadın ve çocukları alıkoyduğu ve insan ticaretine maruz bıraktığı yönündeki iddialarının araştırılması için HDP tarafından verilen önergede Cumhuriyet Halk Partisi adına konuşma yapan Sera Kadıgil,  Türkiye’nin üzerine düşeni yapması gerektiğini belirtti. IŞİD’i ortaçağ özlemiyle yanıp tutuşan bir grup ahlaksız katil sürüsü olarak tanımlayan Kadıgil; “Siz isterseniz DAEŞ deyin isterseniz IŞİD deyin, ben "Ortaçağ özlemiyle yanıp tutuşan bir grup ahlaksız katil sürüsü" demeyi tercih ediyorum. Bu insanların işgal ettikleri bölgede, zulmettikleri halkların başına gelenler hepimizin malumu, bu konuda bir ayrım yapma gereği de duymuyorum. En iyi ihtimalle 6 yaşından 70 yaşına kadar, 5.000 ila 7.000 arasında kız çocuğunun ve kadının IŞİD tarafından alıkonduğunu biliyoruz ve en iyi ihtimalle diyoruz buna. IŞİD tarafından bugüne kadar Ezidiler, Türkmenler, Süryaniler, Araplar, binlerce kadın ve çocuk, “cazibeli kafirler” pazarlarında satıldı” dedi.

"IŞİD'LİLERE HAK ETTİKLERİ CEZAYI VERMEK ZORUNDAYIZ"

CHP’li Vekil sözlerini, IŞİD ile mücadele ettiğini söyleyen Türkiye’nin  bu topraklarda terör zulmüne maruz kalan kadın ve çocuklar için inisiyatif alması gerektiğini belirterek “Bu kadınların, çocukların kaçı Türkiye'de, kaçı şu anda biz burada bu görüşmeleri yaparken tecavüze uğruyor, kaçı öldürülüyor, kaçı kendini öldürmenin yollarını arıyor, biz bunu bilmiyoruz. Bunları araştırmak, bunun peşine düşmek, yabancı basın mensuplarının işi değil, bizim işimiz. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak "IŞİD bir terör örgütüdür" diyorsak ve bununla mücadele ettiğimizi söylüyorsak kendimizi inandırıcı kılmak için bu olan biteni araştırmak ve IŞİD'lilere hak ettikleri cezayı vermek zorundayız diyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar