Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki: "İnsan gibi davranma yükümlülüğü var"

Çavuşoğlu'ndan Yunanistan'a tepki: "İnsan gibi davranma yükümlülüğü var"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Suriye'den gelen göçmenlere ilişkin açık kapı politikasının uygulanmaya başlanmasının ardından Yunanistan'a geçen göçmenlere biber gazı atılmasına tepki göstererek "Bizim ülkemizden giden insanları zorla tutmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Ama Yunanistan’ın kapısına gelenlere insan gibi davranma yükümlülüğü var" dedi.

Suriye'nin İdlib kentinde Türk askerine yönelik düzenlenen alçak saldırının ardından göçmenlerle ilgili açık kapı politikasının uygulanacağı haberleri üzerine Suriyeli göçmenler Yunanistan'a geçmeye başladı. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'de yaşayan göçmenlerin Avrupa'ya gitmek için sınıra hareket etmesine ilişkin, Twitter hesabından açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, "Bize uluslararası hukuk dersi verenlere bakın! Kapılarına yığılmış binlerce masum insanın üzerine utanmadan gaz bombaları atıyorlar. Bizim ülkemizden giden insanları zorla tutmak gibi bir yükümlülüğümüz yok. Ama Yunanistan’ın kapısına gelenlere insan gibi davranma yükümlülüğü var" ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar