Canlı yayında ölüm listesi hazırlayan Sevda Noyan için RTÜK'ten karar

Canlı yayında ölüm listesi hazırlayan Sevda Noyan için RTÜK'ten karar
RTÜK, Sevda Noyan'ın Ülke TV'deki Arafta Sorular programında sarf ettiği skandal sözleri için kararını verdi, 'Arafta Sorular' programına 3 kez yayın durdurma cezası verildi. RTÜK üyesi İlhan Taşcı, kararın oy birliği ile alındığını duyurdu.

RTÜK, Sevda Noyan'ın skandal sözleri için kararını verdi, 'Arafta Sorular' programına 3 kez yayın durdurma cezası verildi. 

RTÜK üyesi İlhan Taşcı, kararın oy birliği ile alındığını duyurdu.

Twitter'dan açıklama yapan Taşçı "RTÜK "Listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür" diyen Sevda Noyan'ın sözleriyle yayında "toplumun kin ve düşmanlığa tahrik edildiği; toplumda nefret duyguları oluşturulduğu" gerekçesiyle Ülke TV’ye 3 kez program durdurma cezası verdi. Karar oybirliğiyle alındı" ifadelerini kullandı.

Noyan'ın canlı yayın sırasında "Listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür" sözleri kamuoyunun büyük tepkisini çekmiş, fakat RTÜK uzun süre konuya ilişkin bir adım atmamıştı.

ilhantasci.jpg

NE OLMUŞTU?

Ülke TV'de Esra Elönü'nün sunduğu 'Arafta Sorular' programına katılan Sevda Noyan, canlı yayında komşularını da hedef alarak skandal sözlere imza atmıştı. 

Noyan şunları kaydetmişti: "15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır."

Programın sunucusu Esra Elönü ise Noyan'ın sözleri üzerine "Ayak kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar" diyerek cevap vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar