Çanakkale'de sular çekilince tekneler karaya oturdu

Çanakkale'de sular çekilince tekneler karaya oturdu
Çanakkale’de Sarıçay nehrinde oluşan gelgitlerle suyun çekilmesi sonucu demirli birçok balıkçı teknesi, karaya oturdu. Tekne sahipleri, suyun hava değişikliği nedeniyle çekildiğini ileri sürdü. balıkçı Sedat Güneş, Her sene bu aylarda Sarıçay’dan yaklaşık 1 metreye yakın su çekilir. Bölgenin ev ve iş yeri atıklarıyla dolmasının da etkisi oluyor” ifadelerini kullandı.

Sular çekilince tekneler karaya oturdu

DHA'nın haberine göre, Çanakkale'de, kent merkezini ikiye bölen Sarıçay'da, deniz suyunun çekilmesine bağlı olarak su seviyesi düştü. Sarıçay’da bağlı balıkçı tekneleri ise suyun azalmasının ardından karaya oturdu. Teknelerinin balçık içinde kalmasını önlemeye çalışan balıkçılar ise olaya deniz suyunda yaşanan gelgitlerin neden olduğunu söyledi.

hlhiplshio.jpg

"SULAR YÜKSELDİĞİNDE YENİDEN BALIĞA ÇIKACAĞIZ"

Teknelerinin motorunu balçıktan kurtarmak için çaba harcayan balıkçı Sedat Güneş, “Sular yükseldiğinde yeniden balığa çıkacağız. Her sene bu aylarda Sarıçay’dan yaklaşık 1 metreye yakın su çekilir. Rüzgarın kuzeyden batıya esmesinin yanı sıra bölgenin ev ve iş yeri atıklarıyla dolmasının da etkisi oluyor” diye konuştu. 

jopjipsips.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar