Can Ataklı yazdı: AKP'li Metin Külük'ün bile baş edemediği tefeciler kim?

Can Ataklı yazdı: AKP'li Metin Külük'ün bile baş edemediği tefeciler kim?
Korkusuz yazarı Can Ataklı, bugünkü yazısında organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Metin Külünk'e ilişkin olarak yaptığı açıklamalarına dikkati çekti. Ataklı, "Metin Külünk’ün bile korktuğu ve Sedat Peker’den yardım istemek zorunda kaldığı bu tefeciler kim?" sorusunu gündeme getirdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir siyasetçinin her ay Sedat Peker'den 10 bin dolar aldığını ileri sürmüştü. Kulislerde söz konusu bu siyasetçinin Metin Külünk olduğu iddia edilmişti. Peker ise kimseye 10 bin dolar maaş vermediğini belirterek Külünk ile ilgili bazı açıklamalarda bulunmuştu.

Can Ataklı, "Peker’in anlattığına göre, Metin Külünk bir akrabasının tefecilere borcu olduğunu, bunun karşılığında arsasının elden gideceğini, bu konuda tefecilerle konuşarak yardım etmesini rica etmiş. Peker de böyle işlerle anılmaktan kurtulmak istediğini ve bu nedenle tefecilerle konuşmayacağını ama parayı kendisinin verebileceğini söylemiş. Ne gariptir ki, Metin Külünk de bunu kabul etmiş. Tefeciye ödenecek para Peker’den çıkmış, o akraba da kendini kurtarmış" diyerek, "Merakım şu; Metin Külünk’ün bile korktuğu ve Sedat Peker’den yardım istemek zorunda kaldığı bu tefeciler kimlerdir böyle?" diye sordu.

Can Ataklı, bugünkü yazısı şöyle:

"İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Peker bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar veriyor” dediği kişinin Metin Külünk olduğu iddia edilmişti.

Sonunda Peker, “Ben kimseye 10 bin dolar maaş vermiyorum, ama çok daha fazlasını verdim” demişti son video konuşmasında.

Bu durumda Soylu’nun “Adını ancak savcıya veririm” dediği kişinin kimliği hâlâ belli değil.

Bunları yazdık anlattık, Peker’in Külünk’le ilgili konuşmasında dikkatimi çeken bir başka ayrıntı var.

Peker’in anlattığına göre, Metin Külünk bir akrabasının tefecilere borcu olduğunu, bunun karşılığında arsasının elden gideceğini, bu konuda tefecilerle konuşarak yardım etmesini rica etmiş.

Peker de böyle işlerle anılmaktan kurtulmak istediğini ve bu nedenle tefecilerle konuşmayacağını ama parayı kendisinin verebileceğini söylemiş.

Ne gariptir ki, Metin Külünk de bunu kabul etmiş.

Tefeciye ödenecek para Peker’den çıkmış, o akraba da kendini kurtarmış.

Merakım şu; Metin Külünk’ün bile korktuğu ve Sedat Peker’den yardım istemek zorunda kaldığı bu tefeciler kimlerdir böyle?

Öyle ya; Metin Külünk AKP içinde “vurucu tim” gibi bilinen, saraya çok yakın, aktif, arkasının çok güçlü olduğu düşünülen bir milletvekili idi.

İktidardasınız, çok güçlüsünüz ama sizin yönetiminizde tefeciler kol geziyor ve öyle ki, siz bile bu tür tefecilerle baş edemiyorsunuz."
Ayrıca bunca güce rağmen niye tefecilere gitmek zorunda kalırlar bunlar, orası da ayrı muamma.

İşte çürümüş olmanın bir başka örneği daha.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar