Can Ataklı, sürekli ertelenen kabine kabine toplantılarıyla ilgili ilginç bir iddia ileri sürdü

Can Ataklı, sürekli ertelenen kabine kabine toplantılarıyla ilgili ilginç bir iddia ileri sürdü
Kabinenin toplanması halinde iktidarın salgın kapsamında kararlar alabileceğini öne süren Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, ancak esnafın tepkisinden çekinildiği için toplantının ertelendiğini öne sürdü.

Ataklı, "Bakanlar Kurulu geçen hafta yapılacaktı, ama ertelenmişti. Şimdi yine ertelenmiş, dün yapılması gereken Bakanlar Kurulu toplantısı ileri bir tarihe bırakılmış.
Sebebi neymiş?" diyerek şunları yazdı: Efendim ülkemizde son haftalarda art arda yaşanan doğal felaketler nedeniyle bakanların bir bölümü gece gündüz sahada çalışıyormuş. AKP Genel Başkanı da kurulu eksik toplamak istememiş.

ARKASINDA BAŞKA ŞEY VAR

Gerçi Bakanlar Kurulu'nun hiçbir önemi yok. Aslına bakarsanız zaman israfı. Sanki Bakanlar Kurulu toplantısında bakanlar konuşuyormuş gibi yapılıyor. Oysa her şey önceden planlanmış zaten, kurul sadece prosedür gereği toplanıyor, o kadar. Bu açıdan bakınca insan ister istemez "toplansa ne olur, toplanmasa ne olur" diyor. Ama işin arkasında başka şey var.

GİDİŞ İYİ DEĞİL

Son iki haftaki Bakanlar Kurulu koronaya karşı alınacak yeni kararlar nedeniyle önemseniyor. Her konuda tek başına karar veren AKP Genel Başkanı, korona konusunda ise sorumluluğu Bakanlar Kurulu'na yüklüyor. Sağlık Bakanı'nın verdiği bilgilere göre, korona konusunda gidiş iyi değil. Yeni önlem alınması hatta bazı eski önlemlere dönülmesi gerektiği söyleniyor. Eski önlemlere dönülmesi halinde özellikle hizmet sektöründe ve esnafta büyük tepki oluşacak.

YANGIN, SEL BAHANE

İşte saray bunu göze alamıyor bir türlü ve yangın-sel bahanesiyle kararları erteliyor. Bana öyle geliyor ki, koronanın çok hasar vermeye başladığını herkese iyice gösterdikten ve çaresiz kaldıktan sonra önlemleri açıklamayı tercih ediyorlar. Bu arada çok ciddi bir sağlık sorunu yaşamışız kimin uyumunda. Aman iktidara bir şey olmasın, başka şeye gerek yok."


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar