Can Ataklı: "Bu gidişle muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı da olursunuz"

Can Ataklı: "Bu gidişle muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı da olursunuz"
Korkusuz gazetesi yazarı Can Ataklı, Ergenekon Davası'nın beraat ile bitmesine rağmen usulen Yüce Divan'da yargılanması gereken eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u köşesine taşıdı.

Can Ataklı'nın "Bizim derdimiz de Rusya ve Amerika gibi petrol olmalı!" başlıklı yazısından ilgili kısım şöyle:

Ergenekon Davası'nın, AKP iktidarı ve cemaatin ortaklaşa yürüttüğü bir kumpas sonucu açıldığı ortaya çıktı biliyorsunuz. Tabii daha güçlü olan ve devletin tüm çarklarını elinde tutan AKP, işin içinden sıyrılmayı, bütün suçu cemaatin üzerine yüklemeyi başardı. Sonuçta AKP kahraman olurken, cemaat de terör örgütü ilan edilmiş oldu. Ergenekon Davası çoktan bitti aslında.

Sadece bir kişi için bitmemişti. O da Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ idi. Çünkü Başbuğ, Genelkurmay Başkanı olarak Ergenekon Davası'nın içine usulsüz olarak konmuştu. Başbuğ'u ancak Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesi yargılayabilirdi. Bu nedenle Ergenekon Davası beraatla bitmesine rağmen, İlker Başbuğ'un usulen de olsa Anayasa Mahkemesi'nde yargılanması gerekiyordu.

Bu duruşma geçen perşembe günü yapılacaktı. Muhtemelen birkaç dakika içinde beraat kararı açıklanacaktı. Ancak son anda Erdoğan müdahale etti ve yargılamaya izin vermedi. Böylelikle dava düştü, Başbuğ otomatikman kurtuldu. 

Bunun üzerine yazdığım yazı ile “Bakalım Başbuğ, Erdoğan tarafından affedilmiş gibi olmasına ne diyecek?” diye sormuştum. Başbuğ'un cevabı dün geldi. Hiç alınmamış Genelkurmay eski Başkanı. Kararın, “beraat olarak değerlendirilmesi” gerektiğini söylüyor.

Yapma paşam, Kozmik Oda aranırken de Erdoğan'a karşı çıkamamıştınız, bir Genelkurmay Başkanı'na ‘terörist' dendiğinde de tepki gösterememiştiniz, şimdi açıkça Erdoğan'ın affına mazhar oluyorsunuz yine sesiniz çıkmıyor. Ama nedendir bilemiyorum laik, Atatürkçü, demokrat kesim sizi pek seviyor. Toz kondurmuyor. Allah yolunuzu bundan sonrası için açık etsin. Bu gidişle muhalefetin cumhurbaşkanı adayı da olursunuz

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar