Cammu Keşmir'de bombalı saldırı: 2 ölü

Cammu Keşmir'de bombalı saldırı: 2 ölü
Hindistan ile pakistan arasındaki ihtilaflı bölge Cammu Keşmir'de üniversite yakınında el bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 kişi yaşamını yitirdi, çok sayıda kişi yaralandı.

Hindistan ile Pakistan arasıdnaki tartışmalı bölge Cammu Keşmir'de sular durulmuyor.

Hint yerel basınındaki haberlerde, Srinagar kentindeki Keşmir Üniversitesi yakınlarında el bombası ile düzenlenen saldırıda 2 kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu ayın başında, Lalçovk bölgesinde düzenlenen el bombalı saldırıda 1 kişi ölmüş, 9'u kadın 40 kişi yaralanmıştı.

CAMMU KEŞMİR'İN ÖZEL STATÜSÜNÜN KALDIRILMASI

Hindistan, anayasanın yarım asırdan uzun süredir Cammu Keşmir'e ayrıcalık tanıyan 370'inci maddesini 5 Ağustos'ta iptal ederek bölgenin özel statülü yapısını ortadan kaldırmış ve eyaleti ikiye bölmüştü.

Eyalet, 31 Ekim'de resmi olarak merkeze bağlı Cammu Keşmir ve Ladakh, "Birlik Toprağı" statüsünde iki bölgeye ayrılmıştı.

Kararın ardından Hint güvenlik güçleri, Cammu Keşmir'de asayiş operasyonlarını ve halk üzerindeki baskıları yoğunlaştırmış, bölgedeki tüm yerel partilerin yöneticileri ve üyeleri gözaltına alınmıştı.

İngiltere'den bağımsızlığın kazanıldığı 1947'den bu yana Cammu Keşmir, kendi yasalarını çıkarabilen ayrıcalıklı konumdaydı. Bu özel statü, yabancıların bölgeye yerleşmesine ve mülk edinmesine izin vermeyen vatandaşlık yasasını da içeriyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar