Bakan Vedat Bilgin'den flaş 3600 ek gösterge ve EYT açıklaması

Bakan Vedat Bilgin'den flaş 3600 ek gösterge ve EYT açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'den son dakika 3600 ek gösterge ve EYT açıklaması geldi. 

BAKAN BİLGİN'DEN FLAŞ 3600 EK GÖSTERGE VE EYT AÇIKLAMASI

Enflasyon farkına karşı düzenlenmelerin hazırlıklarının yapıldığını da belirten Bakan Bilgin, çalışanların ve emekçilerin korunacağını ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "3600 ek gösterge meselesini çözümünü bu ayın sonu itibarıyla tamamlamış olacağız. Son düzenlemeleri yapacağız. Sözleşmeli meselesi, EYT meselesi de var. Bunlar dosya dosya hepsi önümüzde." dedi.


"Çalışanlarımızı koruyacağız, emekçilerimizi koruyacağız" diyen Bakan Bilgin, "Temmuz ayında emekçilerin karşılaştıkları enflasyon farkına karşı düzenlemelerin hazırlığını yaptığımızı belirtmek isterim. Sadece memurların, işçilerin değil emeklilerle ilgili de çalışmalarımız var." ifadelerine yer verdi.

"YENİDEN ARTIŞ YAPILACAK"

Geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında konuşan Bakan Bilgin, ''Yıl başında yapılan yasal düzenleme ile en düşük emekli maaşı bin 500 liradan 2 bin 500 liraya çıkarılmıştı. Yıl ortasında yeniden bir artış yapılacak.'' demişti.

''Enflasyon üzerinden bir hesaplama mı yapılacak?'' sorusuna da yanıt veren Bakan Bilgin, “Elbette içinde enflasyon olacak. Ağırlıklı olarak sosyal refah düzenlemesi olarak değerlendirmek gerekir. Enflasyonun tahribatını önleyecek bir düzenleme, çok ciddi bir rahatlama yaratacak” ifadesini kullanmıştı. (İHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar