AKP'li isimden flaş asgari ücret çıkışı

AKP'li isimden flaş asgari ücret çıkışı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin açıklama yaptı. Bilgin, "Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" dedi.

AKP'Lİ İSİMDEN FLAŞ ASGARİ ÜCRET ÇIKIŞI

Açıklama, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''den geldi. Bakan Bilgin, "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız." diye konuştu.

BAKAN BİLGİN ASGARİ ÜCRET DÜZENLEMELERİNE DİKKAT ÇEKMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, yeni asgari ücretin açıklamasının ardından geçtiğimiz günlerde yeni açıklamalarda bulunmuş, asgari ücret düzenlemeleriyle emeği koruyacak önlemler aldıklarını söylemişti. Bakan Bilgin, ''Asgari ücret, adı üzerinde asgari düzeydeki ücrettir, bunu yukarıya çekmek sanayi toplumu içinde ancak örgütlülükle ve sendikal özgürlüklerin kullanımıyla ilgilidir'' açıklamasını yapmıştı.

Asgari ücret düzenlemeleriyle emeği koruyacak önlemler aldıklarını söyleyen Bakan Bilgin, şöyle devam etmişti:

"Sendikal özgürlükler ne kadar kullanılıyorsa, ne kadar genişliyorsa asgari ücretin üzerinde ücret seviyesini belli bir aşamaya doğru tırmandırmak mümkündür. Bu da emekçilerin, çalışanların üretimden daha fazla pay almasını sağlayacak bir mekanizmadır. Demokrasi böyle bir şeydir, demokrasi toplu sözleşmenin olduğu, sendikal özgürlüklerin olduğu yerdir, demokratik toplum bunların üzerinde yükselir, bunun için biz buna çok önem veriyoruz. Çalışanların özgürlüklerine saygı duyan işverenlerin, çalışanların ürettiği, işletmelerin ürettiği değeri çalışanlarla paylaşan işletmeleri bunun için saygıdeğer buluyoruz."

ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücrete gelen zammı "Asgari ücrete temmuzdan geçerli yüzde 30 oranında bir ara artış yapıyoruz.

Buna göre yeni asgari ücret net 5500 lira olacaktır. Devletimiz işverenlere de 100 lira destek verecektir. Asıl düzenlemeyi yılbaşında yapacağız" sözleriyle duyurmuştu. (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar