Çalışan, dilekçesini yazdı! PTT'den izin çıkmadı

Çalışan, dilekçesini yazdı! PTT'den izin çıkmadı
Çanakkale Biga PTT Şubesi’nde çalışan N.G., yaşamını yitiren dedesinin cenazesine katılmak için bir gün izin istedi. KESK’e bağlı Haber-Sen’in Çanakkale İl Temsilcisi olan N.G.’ye, "personel eksik" gerekçesiyle izin verilmedi. N.G., “Benim canım çıkıyor. Geç saatlere kadar çalışıyorum ben. Ne yıllık iznimi ne cenaze iznimi kullanabiliyorum” dedi.

Biga PTT Şubesi’nde yaklaşık bir yıldır çalışan N.G., Eskişehir’de hayatını kaybeden dedesinin cenazesine katılmak için şube müdüründen izin istedi. Ancak şube müdürü, izin talebini yazılı olarak ileten N.G.’ye, “Personelim eksik” diyerek izin vermedi ve izin başvurusunu onaylamadığını N.G.’ye yazılı olarak bildirdi.

KESK’e bağlı Haber-Sen’in Çanakkale İl Temsilcisi olan N.G., ANKA Haber Ajansı’na yaşadığı durumu şöyle anlattı:

“İzin istedim, dedemin cenazesi için. Biga’da ikamet ediyorum. İzin vermedi. ‘Personelim eksik’ diyor. Ben, dedeme burada 3,5 ay baktım yazın. Tekrar getirecektim, ama yok. Yıllık izinleri de zaten kavga ede ede alıyoruz. 6 günden fazla izin alamıyoruz.

Gişe memuru 15 gün izin alıyor, dağıtıcı alamıyor. 38 gün yıllık iznim var halen, kullanmazsam yanacak. ‘İşler yoğun’ diye baş müdür talimat yolluyor. Bir sene oldu, geldiğimden beri böyle. Hakkımı aradığım için bana saçma saçma suçlamalarda bulunuyor. Benim canım çıkıyor. Geç saatlere kadar çalışıyorum ben. Ne yıllık iznimi ne cenaze iznimi kullanabiliyorum. Yöneticilerin aymazlıkları yetti. Kendileri, istedikleri gibi yetkilerini kötüye de kullanıyorlar.” (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar