Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler

Buzdolabında saklanmaması gereken yiyecekler
Besinleri daha uzun süre bozulmadan kalmaları ve uzun vadede tüketebilmek için buzdolabında saklamayı tercih ederiz. Ancak bazı besinler buzdolabına girdiğinde hastalık sebebi olabiliyor. İşte buzdolabında saklanmaması gereken ürünler..

Domatesi bozulmaması için buzdolabına koyuyorsanız yanılıyorsunuz. Besinleri saklama konusunda tüm bildiklerinizi unutun! Bu yiyecekleri buzdolabında saklamamalısınız. Buzdolabında saklamaması gerekenler...

Soğan 

Soğanı buzdolabında saklarsanız yumuşak ve küflü hale gelir. Kuru ve serin bir yerde saklanması gereken soğanı ancak kestikten sonra cam bir kabın içinde buzdolabında saklamak gerekiyor. 

Muz 

Buzdolabı muzun olgunlaşma süresini geciktirdiğinden içeriğindeki besin maddelerinin değerlerinin düşmesine neden oluyor. Bu yüzden muzu buzdolabında değil serin ve kuru bir yerde saklamak daha doğru. 

Patates 

Serin ve kuru bir yerde saklanması gereken patatesi buzdolabına koyarsanız tadının değiştiğini ve hemen yumuşadığını görürsünüz. Ayrıca soğuk ortamda patatesin içindeki nişasta şekere dönüşeceğinden patatesin buzdolabından uzak tutulması gerekir. 

Bal 

Buzdolabında saklanan bal kristalize hale gelir. Bu nedenle balı asla buzdolabına koymamanız gerekir.Balı özellikle oda sıcaklığında ve ağzı sıkı bir şekilde kapatılarak muhafaza etmek daha doğru. 

Kahve 

Kahve için en uygun saklama koşulu kuru ve ağzı sıkıca kapalı şekilde muhafaza etmek. Buzdolabına giren kahve kokusunu ve tadını kaybediyor. 

Sarımsak

Buzdolabında saklanan sarımsak çabuk küflenir. Buzdolabındaki soğukluk ayrıca sarımsağın yapısının bozulmasına neden olacağından en uygun koşul serin ve kuru bir ortam. 

Ekmek

Buzdolabının ekmeğin küflenmesini geciktirdiği inancı yanlış. Buzdolabındaki ekmeğin küflenmesi hızlanır ve ekmek çok çabuk bozulur. 
Domates 

Buzdolabında saklanan domates tadını kaybeder. Buzdolabındaki soğuk hava domatesin olgunlaşmasını durdurur. Zamanda dokusu bozulmaya başlayan domatesi sepette serin ve kuru yerde saklamak önemlidir. 

Çikolata

Çikolatanın buzdolabında asla saklanamaması gerekir. Buzdolabı çikolatayı sertleştirir ve uzun dönemde tadını bozar. Bu nedenle çikolatanın serin ve kuru bir yerde saklanması gerekir. 

Ananas

Ananasın buzdolabında saklanması olgunlaşmasını geciktirir. Bu da ananasın içindeki yararlı enzimleri ve besin değerini kaybetmesine neden olur. Ananasın kuru ve serin bir ortamda saklanması gerekir. 

Sıvı yağ

Buzdolabına asla koyulmaması gereken ürünlerden biri de sıvı yağlardır. Buzdolabına koyulan sıvı yağ kalınlaşır ve içeriğindeki besin değerini yavaş yavaş kaybeder. 

Kavun

Yaz aylarında serinlemek için yenen kavunu kesmeden önce buzdolabına koyarsanız kavun antioksidan değerini kaybedecektir. Bu nedenle kavunun kesildikten sonra ağzı kapalı bir kapta buzdolabında saklanması gerekir. 

Fesleğen

Taze fesleğeni saklama koşulları kahve ile aynı olmalıdır. Çünkü buzdolabındaki fesleğen kokusunu kaybederken besin değeri de azalacaktır. Fesleğeni en doğru saklama koşulu bir bardak taze suda bekletmek. 

Balkabağı

Havalandırılması gereken balkabağı kuru ve serin yerde saklanmalıdır. Buzdolabındaki balkabağı besin değerini kaybediyor. 

Acı sos

Özellikle evde yapılan acılı sosların serin bir yerde saklanması gerekir. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar