Büyükşehir'den Ankaralı genç girişimcilere destek!

Büyükşehir'den Ankaralı genç girişimcilere destek!
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’te bilişim teknolojisinin gelişmesi için yeni bir projeyi daha hayata geçirdi. ABB Başkanı Mansur Yavaş, Türkiye’de ilk kez uygulanan ve genç girişimcilerin önünü açarak bilişim sektörüne destek olacak teknoloji ve inovasyon merkezinin ilki olan ‘TechBridge’i hizmete açtı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı duyuruda, “Kuzey Yıldızı’nda artık fikirler parlıyor. Gençlerimiz hayallerini ülkelerinde gerçekleştirebilsin istiyoruz. Siz yeter ki bu ülkeden ümidi kesmeyin” dedi.  Açık ofis alanlarından oyun alanlarına kadar birçok imkandan yararlanan genç girişimcilere çeşitli eğitimlerin verileceği merkezde ücretsiz yapay zeka eğitimlerine başlandı. 

Ankara’da BLD 4.0 dönüşümünün devam ettiğini belirterek genç girişimcilere seslenen Yavaş, “Kuzey Yıldızı’nda artık fikirler parlıyor. Gençlerimiz hayallerini gerçekleştirebilsin istiyoruz. Çankaya, Dikmen, Çayyolu ve Ulus’ta 4 merkez daha açarak binlerce genç girişimcimizin yanında olacağız. Siz yeter ki bu ülkeden ümidi kesmeyin” diye konuştu. Açık ofis alanlarından teknolojik altyapıya, çok sayıda eğitim olanaklarından oyun alanına kadar pek çok destekten ücretsiz yararlanılacak. 

4 TEKNOLOJİ MERKEZİNİ DAHA AÇARAK...

‘TechBridge Kuzey Yıldızı’nda sektör profesyonelleri tarafından verilecek seminerler, program tasarımı ve kodlaması, girişimcilik odaklı eğitimler ile yatırımcı günlerine katılma fırsatından ücretsiz faydalanabilecek olan genç girişimciler bu sayede yeni fikirlerle girişim dünyasına adım atabilecek.
Gelecek projeleri, oluşturulan uzman jüri tarafından seçecek olan Büyükşehir Belediyesi, ürettikleri fikir ve projelerle teknolojik merkezlerden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen girişimciler için önbaşvuruları  “https://forms.ankara.bel.tr/bld40mer” adresi üzerinden almaya devam ediyor.
 Büyükşehir Belediyesi, hizmete açılan TechBridge Kuzey Yıldızı’ndan sonra 4 teknoloji merkezini daha açarak genç girişimcilere destek olmayı sürdürecek. Mansur Yavaş  Çankaya, Dikmen Vadisi, Çayyolu ve Ulus’ta  de yapımı süren teknoloji merkezlerinin hizmete açılacağını duyurdu.

whatsapp-image-2021-12-15-at-13-33-18.jpeg

whatsapp-image-2021-12-15-at-13-33-19.jpeg

whatsapp-image-2021-12-15-at-13-33-20.jpeg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar