Bütün emeklilere büyük müjde! Maaşlarına 1.175 TL zam mı geliyor?

Bütün emeklilere büyük müjde! Maaşlarına 1.175 TL zam mı geliyor?
Milyonlarca emekli için müjdeli haber geldi, bununla birlikte emekli maaşlarında 1.175 TL zam geliyor mu sorusu pek çok kişinin merak ettiği konu oldu. Bununla beraber bu zamlar Ekim ayı hesabına yansıyacak mı? 

Nutuk.com.tr'de yer alan habere göre, emekliye müjdeli haber geldi, emeklinin beklediği gelişmeler Türkiye Emekliler Derneği tarafından açıklandı. Emekli olan vatandaşlarının talepleri kabul edilirse maaşlara en az 1.175 TL zam yapılabilecek. Emeklilerin maaşları neredeyse asgari ücret seviyesine çekilecek ve bu zamlar Ekim ayında hesaplara geçebilecek. Türkiye Emekliler Derneği, bu konu hakkında çalışmalarını hızlandırmış durumda. 

MERAKLA BEKLENEN ZAM HABERİ NE OLDU?

Merakla beklenen zam haberi konusunda 13,2 milyon emekli vatandaşın merak içerisinde beklediği zam haberleri merak edilmektedir. Geçtiğimiz günlerde özellikle Türkiye Emekliler Derneği tarafından açıklamalar yapıldı. Temmuz ayı ile birlikte zam alan kişiler ve sonrasında bayram ikramiyesi alan emekliler talepleri konusunda dahada rahatlayabilecekler. Eğer talep kabul edilirse emekli maaşlarına en az 1.175 TL ek zam yapılması planlanıyor. Bununla birlikte en düşük emekli maaşları asgari ücret seviyesinde çekilmiş olacak.

Türkiye Emekliler Derneği, en düşük emekli maaşında yükseltilmesi için çalışmalar yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a bir mektup iletildi ve bu sebeple emekliye zam konusu gündeme gelebilir. 

EMEKLİ MAAŞINA EN AZ 1.175 TL ZAM

Türkiye Emekliler Derneği yapmış olduğu açıklamalarla beraber emekli vatandaşların zor zaman geçirdiğini ve bu sebeple hayatında zorlandıklarını söyledi. Bu sebeple zorluk çeken emekliler konusunda asgari ücret seviyesinin altında maaş alan emeklilerin taleplerinin yerine getirilmesi konusu gündeme geldi. Bu sebeple zam yapıldığı zaman en az olarak 1.175 TL zam gelmesi gerektiğini söyledi. 

En düşük emekli maaşı 2000 yılı sonrası olan ve SSK’lı olan vatandaşların maaşları ve 2000 öncesi SSK’lı maaşlarının değişmesi gerektiğini ve bu noktada alınan maaşının açlık sınırında olduğu söylendi. Bu sebeple açlık sınırında olan emekli maaşlarının bir an önce yükseltilmesi gerektiğini ve emeklilerin maaşına Ekim ayı ile beraber yansıtılması gerektiğini Türkiye Emekliler Derneği söyledi. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar