Burun kanaması, nefesi kesilerek uyandırıyor! Dünyada 13., Türkiye'de 2. vaka

Burun kanaması, nefesi kesilerek uyandırıyor! Dünyada 13., Türkiye'de 2. vaka
Elazığ’da 17 yaşındaki Ayşe Tuncel, 3 yıl önce burun kanaması şikâyetiyle hastaneye başvurdu. İmmünglobülin G4 (IgG4) hastalığı teşhisi konuldu. Bu teşhis sonucunda Ayşe Tuncel, Türkiye'de 2'nci, dünyada ise 13'üncü vaka olarak kayıtlara geçti.

Elazığ’da ailesiyle beraber yaşayan Ayşe Tuncel, burun kanaması şikâyetiyle 3 yıl önce hastaneye başvurdu. Yapılan ilk muayenede genç kızın burnunda toplu iğne ucu kadar bir delik olduğu tespit edildi ve zaman ilerledikçe burnundaki delik 4.5 santimetre büyüklüğüne ulaştı. Durumla ilgili Elazığ ve Ankara’da detaylı tetkikler yapıldı. Tetkikler sonu Tuncel’e IgG4 teşhisi konuldu. Bu teşhis sonucuyla Ayşe Tuncel Türkiye’de 2’inci, Dünya’da 13’üncü vaka olarak kayıtlara geçti. Türkiye’deki bulunan ilk vakanın ise hayatını kaybettiği öğrenildi.

Genç kız, İstanbul’dan duyarlı bir iş insanın verdiği destekle ilk ameliyatını oldu. Fakat sağılığına tekrardan kavuşabilmesi için ikinci bir ameliyat olması gerekiyor.

3 yıldır gözüne rahat uyku girmediğini ve yaşadığı zorlu süreci anlatan Ayşe Tuncel, şu açıklamalarda bulundu:

"Geceleri rahat uyumak istiyorum, ağzım dilim kuruyarak uyanıyorum "

3 yıl önce doktora burun kanaması sorunu nedeniyle gittik. Burnumda delik olduğunu söylediler ve ardından burnumdaki delik gitgide büyümeye başladı. Birinci ameliyatımı oldum, yüzde 50 oranla tutmadı. İkinci bir ameliyat olmak zorundayım. Ben artık geceleri rahat uyumak istiyorum. Uykuda nefesim kesilerek uyanıyorum. Biranda nefesim kesiliyor, uykudan ağzım dilim kuruyarak uyanıyorum. Bu yüzden de ameliyatımı olup kurtulmak istiyorum.

"İKİNCİ AMELİYATINI OLMASI LAZIM"

Kızının ikinci bir ameliyat olması gerektiğini aktaran baba Seyfettin Tuncel, “Bundan 3 yıl önce Ayşe’nin burun kanaması nedeniyle doktora gittik. Hastanede burnunda toplu iğne ucu kadar bir delik olduğunu söylediler. Bu delik 3 sene zarfında büyüyerek 4.5 santimetreye kadar geldi. Biz üç yıldır Elazığ, Malatya, Diyarbakır ve Ankara''da tedavi gördük. En son İstanbul’dan duyarlı bir iş insanı Ayşe’nin ameliyat masraflarını karşıladı ve birinci ameliyatını oldu. Şimdi Ayşe’nin ikinci ameliyatını olması lazım." dedi.

"AKCİĞER VE KARACİĞER KANSERİNE KADAR GİDEBİLİR"

Tuncel "Şu an Ayşe’nin hastalığı dünyada 13 kişide, Türkiye’de 2 kişide bulunan bir hastalık. Kızımın ameliyatını olmazsa aynı zamanda burnundaki ülser iç organlarına atabilir. Bu da akciğer ve karaciğer kanserine kadar gidebilir. Ben de bu yüzden biran önce kızımın sağlığına kavuşmasını istiyorum. Kızımla birlikte mücadele veren arkadaş rahmetli oldu. Kızımın tedavisi ise sürüyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar