Bursa'da zarar eden umumi tuvalet iflas ilan etti

Bursa'da zarar eden umumi tuvalet iflas ilan etti
Bursa'nın tarihi Kayhan Camii Derneği'ne ait umumi tuvalet, 'zarar ettiği' gerekçesiyle kapatıldı. Çevre esnafının tuvaleti para vermeden kullanmasından şikayet eden dernek yönetimi, "Güler misin ağlar mısın? Tuvalet bile iflas etti." dedi.

Bursa'nın tarihi Kayhan çarşısında yer alan 50 yıllık umumi tuvalet, zarar ettiği gerekçesiyle kapatıldı. Tarihi Kayhan Camii'ne ait dernek tarafından işletilen WC'nin kapısında "Zarar ettiği için kapatılmıştır" yazısını gören çevre sakinleri şaşkınlığını gizleyemezken; dernek yönetimi "Vallahi güler misin ağlar mısın? Resmen şimdi o duruma düştük. Tuvalet bile iflas etti” dedi.

ESNAFIN ÇOĞU PARA VERMİYOR

“Para toplanmıyor, esnafın çoğu para vermiyor. Burada çalışan arkadaşın maaşı da çıkmayınca mecburen dernek yönetimi kapattı. Esnaf tuvalet ihtiyacını karşılayamıyor. Vallahi güler misin ağlar mısın? Resmen şimdi o duruma düştük. Tuvalet bile iflas etti” dedi.

Tuvaletin iflas etmesinin şaşırtıcı olduğunu ifade eden Murat Aksu, “Tuvaletin iflas etmesi trajikomik bir durum. Hele hele bu dönemlerde tuvaletin iyi kar bırakan bir iş olduğu dönemde” diye konuştu. Kayhan Çarşısı Derneği Başkanı Rıdvan Çiçek, “Vatandaşlarımızda tuvalete para verme kültürü yok. Sonuçta burası da bir işletme. Buranın bir gideri var, çalışanı var, çalışanın maaşı var, temizlik gideri var. Ama milletimiz dışarıda her şeye para harcarken, 1 lira tuvalete vermiyor. Biz de cebimizden karşılayamayacağımız için tuvaleti kapattık. İnşallah esnafımız ve vatandaşımız anlar” dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar