Bursa’da korona virüs salgınına karşı hastanelere yatak ilavesi yapılıyor

Bursa’da korona virüs salgınına karşı hastanelere yatak ilavesi yapılıyor
Bursa’da İl Sağlık Müdürlüğü, yeni tedbirler almaya başladı. Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz; şehir hastanesine 100, Yüksek İhtisas Hastanesine de 40 yoğun bakım yatağı ilave edildiğini açıkladı.

Bursa korona virüste alarm veriyor

Sözcü'den Halil Ataş'ın haberine göre; Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Bursa'da yoğun bakım yatak sayısının artırıldığına dikkat çekerek, Şehir Hastanesine 100, Yüksek İhtisas Hastanesine de 40 yoğun bakım yatağı ilave edildiğini söyledi.

“YOĞUN BAKIM YATAKLARI ARTTIRILDI”

Bursa'da salgınla mücadeleye yönelik çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Yavuzyılmaz şöyle konuştu:
Sağlık hizmetlerimiz 7 gün 24 saat verilmeye devam ediliyor. Bunun yanında artan yoğunluğu karşılamaya çalışıyoruz. Bu kapsamda da bir dizi önlem ve tedbir almaya çalışıyoruz. Şehir Hastanemizde mevcut olan yoğun bakım yataklarımıza 100 yoğun bakım yatağı ilave ettik ve bunları peyderpey kullanıma açtık.
Yine Yüksek İhtisas Hastanemize 40 adet yoğun bakım yatağı ilavesi yaptık. İlçe hastanelerimizde de değerlendirmeler yaptık ve oralarda da belli oranlarda yatak sayılarımızı artırdık.

“FİLYASYON EKİPLERİNİN SAYISI DA ARTIRILDI”

Salgınla mücadelede kilit öneme sahip filyasyon ekiplerinin sayılarının arttırıldığını ifade eden Yavuzyılmaz sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:
Salgının kontrol altına alınabilmesi ve hastalığın başkalarına bulaşını engelleme anlamında filyasyon çalışmaları büyük öneme sahip. Bu kapsamda filyasyon ekiplerimizin sayısını Sayın Bakanımızın geçtiğimiz hafta ziyaretinde bize hedef gösterdiği 700'e ulaştırabilmek için gayretlerimiz devam ediyor.
Şu anda ekip sayılarımız 600'lere kadar çıktı. Sayın Valimizin başkanlığında diğer kamu kuruluşlarımızın araç ve şöför desteğini aldık. Büyükşehir Belediyemiz 50 araç ve 100 şöför bize tahsis etti. Osmangazi Belediyemiz 30 araç ve 60 şoför tahsis etti. Bunlarla birlikte, sabah sekizden gece on ikiye kadar ekiplerimiz bilfiil sahada. Süreci aktif bir şekilde yönetiyoruz.

bursa2-002.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar