Bursa'da kaybolan Gülefer Boynukısa'dan iyi haber!

Bursa'da kaybolan Gülefer Boynukısa'dan iyi haber!
Bursa'da geçen cuma günü piknik için gittikleri sırada kaybolan Gülefer Boynukısa 52 saat sonra sağ olarak bulundu.

Bursa Uludağ’ın Çobankaya mevkisine önceki sabah saatlerinde ailesiyle birlikte piknik yapmak için çıkan Gülefer Boynukısa, saat 14.00 sıralarında odun toplamak amacıyla ormana girdi, ancak geri dönmedi. Ailesi, kendi imkanlarıyla yaptıkları aramalardan sonuç alamayınca, jandarmaya haber verdi. İhbar üzerine bölgeye AFAD, JAK, ANDA, NAK, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Önceki akşam saatlerinde yaklaşık 200 kişilik ekiple başlatılan arama çalışmalarından şu ana kadar sonuç alınamadı.
52 saat sonra Boynukısa (59), sağ olarak bulundu. Merkez Yıldırım ilçesi, Kaplıkaya Mahallesi'nin üst kesimlerinde bulunan kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

uludagda-kaybolan-kadin-bulundu-4-3298-dhaphoto6.jpg

"SADECE SU İÇTİM"

Gülefer Boynukısa, iyi olduğunu belirterek, "Çok şükür. Dolaşa dolaşa aşağılara indim. Yola çıktım bir ağabey rast geldi. Aç durdum, sadece su içtim" dedi.

 

 

"HİÇ ÜMİDİMİZİ KAYBETMEDİK"

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bursa Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yalçın Mumcu ise çok büyük emeğin sarf edildiğini belirterek, tüm ekiplere teşekkür etti. Mumcu, "Aile çok mutlu. Bizler de çok mutluyuz. Sevindirici bir haber almak çok önemli. Sağlık durumu iyi, çok şükür, su içmiş ama bir şey yememiş, acıkmış. Ailesiyle biraz önce beraberdik gayet mutlular, defalarca boynumuza sarıldılar. Bütün ekiplere teşekkür ediyorum. Çok şükür sevindirici bir haber ile olayı sonlandırdık. Hiç ümidimizi kaybetmedik" diye konuştu.

uludagda-kaybolan-kadin-bulundu-4-3298-dhaphoto2.jpg

"AYAKKABILARI YIRTILMIŞ"

Gülefer Boynukısa'yı bulan Mustafa Tuna isimli vatandaş da "Kırsal Zeyniler Mahallesi’ne yürüyüşe çıkmıştım, aşağı yürüyüş yoluna inerken patika yolu güzergahında teyzeye rastladık, teyze bize 2-3 gündür kayıp olduğunu söyledi. İstanbul’dan geldiğinden bahsetti. Aç ve susuzdu. Biz de yol güzergahından tekrar aşağıya indik, çünkü orada telefon çekmiyordu. Telefonun çekeceği bir yere vardıktan sonra emniyet güçlerine haber verdik. Konum bilgilerini gönderdik. Yardımcı olmaya çalıştık. Hatta yolda giderken, bir tane beyefendiden aldığımız suyu kendisine ilettik. Sağlık durumu iyi. Sadece ayakkabıları yırtılmış. Elbiseleri yıpranmış" ifadelerini kullandı.
 

DHA

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar