Burhan Kuzu'dan FETÖ itirafı: Müdavimiydim

Burhan Kuzu'dan FETÖ itirafı: Müdavimiydim
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, FETÖ firarisi Harun Tokak'ın sorusu üzerine, FETÖ'nün düzenlediği Abant Platformu toplantılarının müdavimi olduğunu itiraf etti. 

Uyuşturucu baronu Zindaşti'nin tahliyesi için yargıya baskı yaptığına yönelik iddialarla suçlanan ve hakkında soruşturma başlatılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, FETÖ firarisi olan Harun Tokak'ın "Abant toplantılarının müdavimi sen değil miydin?" sözlerine yanıt verdi.

Kuzu, sosyal medyadan verdiği yanıtta Abant Platformunun müdavimi olduğunu itiraf ederken, Harun Tokak'la 'derin' bir dostluğunun olduğunu da belirtti. Toplantılara bir 'hizmet hareketi' olarak katıldığını belirten Kuzu, "15 Temmuz'da gerçek yüzleri ortaya çıktı" dedi.

Kuzu'nun paylaşımı şöyle:

“Abant Platformunun elbette ki müdavimiydim. Tüm toplantılarına katıldım. Harun Tokak’la da derin dostluğumuz vardı. Bunlara bir Hizmet Hareketi olarak katıldım. Ama 15 Temmuzda gerçek yüzleri ortaya çıktı. Darbecilerin yanında nasıl durabilirim?”

ekran-alintisi-075.JPG

TOPLANTILARA KİMLER KATILMIŞTI?

Gülen Cemaati'nin düzenlediği Abant Platformunun toplantılarına o dönem katılanlar arasında; 16'ncı Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, geçmişte Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen bugünün Star gazetesi yazarı Hüseyin Gülerce, eski Vatikan Büyükelçisi olan ancak geçtiğimiz sene Slovakya'da Müslümanlara Karşı Hoşgörüsüzlük ve Ayrımcılıkla Mücadele Özel Temsilciliği görevine atanan Mehmet Paçacı, kamuoyunda Kabataş yalancısı olarak bilinen Nihal Bengisu Karaca, homofobik söylemleriyle de bir dönem gündeme gelen Hüseyin Hatemi, eski Zaman gazetesi yazarı ve FETÖ'den 10 yıl 6 ay hüküm giymiş Mümtazer Türköne gibi isimler de bulunuyordu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar