Bünyamin Sürmeli açıkladı: İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Bünyamin Sürmeli açıkladı: İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?
İstanbul'da hafta sonu başlayan kar yağışı etkisinin çarşamba günü yerini yağmura bırakacağı tahmininde değişiklik oldu. Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli'ye göre kar yağışının cumaya kadar devam edeceği söylendi.

Meteoroloji’den yapılan son hava durumu tahminlerinde, kar yağışının İstanbul’u çarşamba günü terk edeceği ifade edilmişti. Ancak Meteoroloji Editörü Bünyamin Sürmeli, İstanbul’da etkili olan kar yağışı ile ilgili tahminlerde bir değişiklik olduğunu belirterek bu gece ve yarın sabah ile cuma sabahı bir kar yağışı ihtimalinin daha olduğunu söyledi.

Bünyamin Sürmeli’nin İstanbul'daki kar yağışıyla ilgili açıklaması şöyle:

“İstanbul’da deniz etkisi kar önümüzdeki saatlerde de gelmeye devam edecek. Öğlene kadar aralıklarla kar alacağız. Öğleden sonra deniz etkisi bozulmaya başlayacak, kar yağışını azalarak almaya başlayacağız.

Öğleden sonra yavaş yavaş zayıflayacak ama bir değişiklik var. Çarşamba öğleden sonra devam ediyor, perşembeden sonra karla karışık yağmur diyorduk ama yarın sabah saatlerinde İstanbul tekrar kar alabilir.

Cuma sabahı da bir kar ihtimali daha çıktı. Cumadan cumaya bu sistem bir haftayı tamamlayacak. Bu havanın bir açıp bir kapaması ayrı bir sıkıntıyı, gece ayaz ve buzlanmayı getiriyor Marmara için. Mart ayı için bir sürprizler olabilir.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar