“Bunu yapan Erdoğan da olsa samimi değildir”

“Bunu yapan Erdoğan da olsa samimi değildir”
AKP, 24 Haziran seçimlerini kaybetmesinin ardından İBB’nin yetkilerini kısıtlamaya yönelik adımlar atıyor. Konuyla ilgili Erdoğan’ın İBB Başkanı iken yaptığı konuşma yeniden gündeme geldi.

Günboyu / Ali ÖZYİĞİT

İBB’in boğazlardaki yetkilerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmesi kamuoyunda tepkilere neden olmuştu. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken yaptığı konuşma tekrar gündem oldu.

“BU ÜLKEDE BİRİLERİ İÇİN YASA ÇIKARILIYOR, BİRİLERİ İÇİN DE YASA İPTAL EDİLİYORSA…”

Erdoğan İBB Başkanı iken yaptığı konuşmada, “Bu ülkede birileri için yasa çıkarılıyor, Birileri için de yasa iptal ediliyorsa bu samimi bir devlet anlayışı değildir. Bunu yapan Erdoğan'da olsa samimi değildir bir başkası olsa da” ifadelerini kullandığı görülüyor.

NE OLMUŞTU?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Boğaziçi Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasını öngören 28 maddelik kanun teklifi taslağı hazırladı. Taslağa göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile boğazdaki 4 ilçe belediyesine ait tüm yetkilere son veriliyor. Söz sahibi, yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı ile iki yeni kurul olacak. Başkanlık ve kurul üyelerini de Cumhurbaşkanı Erdoğan atayacak. Yeni yönetim, boğazlarda imar ve cins değişiklikleri dahil her türlü yetkiyi kullanabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar