Bülent Arınç'ın Gülen sözleri yeniden gündemde

Bülent Arınç'ın Gülen sözleri yeniden gündemde
Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, 2013 yılında bir televizyon programında FETÖ elebaşı Fethullah Gülen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında söylediği sözler yeniden gündeme geldi.

Eski Başbakan Bülent Arınç'ın 2013 yılında Başbakan Yardımcılığı görevini yürütürken TRT Türk'te katıldığı Görüş Farkı programında söylediği sözler yeniden gündeme geldi. Bu programda, Fethullah Gülen'i ziyarete gittiğini Erdoğan'a aktardığını kaydeden Arınç, "Sayın Başbakanımıza da gitmeden önce konuyu açtım. İzin verir misiniz dedim. Çok memnun oldu. Bizden bir emelleri olur mu? Bir tavsiyeleri olur mu, onu da öğren dedi. Farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız olursa, bu konuda da bizi aydınlatmasını rica etti" demişti. 

"BİZİM GÖREMEDİĞİMİZ ŞEYLERE YUKARIDAN BAKIYOR" 

Eski Başbakan Yardımcısı Arınç, Gülen ile görüşmek için dönemin Başbakanı Erdoğan'ın onayını aldığını kaydederek, "Hocaefendi bana göre siyaset üstü bir insan. Bir partinin dar kalıpları içinde, ya da hükümetin her yaptığına 'aferin' diyecek bir düşüncede görmemek lazım. Türkiye ve dünyayı yakından takip ediyor. Buna bizzat şahit oldum. Bizim içinde olup da göremediğimiz pek çok şeyi daha objektif ve yukarıdan bakarak" ifadelerini kullanmıştı. 

"ÇOK MEMNUN OLDU" 

Erdoğan'ın kendisine Gülen'i görmek istediğini söylediğini anlatan Arınç, "Mümkün olursa hoca efendiyi bir ziyaret eder miyim diye gönlümden geçirmiştim. Hanım da bu işe çok sevindi. Washington'dan bulunduğu yer 4-5 saatlik bir mesafe. Sayın Başbakanımıza da gitmeden önce konuyu açtım. İzin verir misiniz dedim. Çok memnun oldu. Keşke bizim için de mümkün olsa, görüşebilsek dedi. Ama programı çok yoğun. Selamlarımızı, sevgilerimizi götürürsünüz" diye konuşmuştu. 

"BİZDEN EMELLERİ OLUR MU"

Arınç, sözlerini şu şekilde devam ettirmişti: 

"Bizden bir emelleri olur mu? Bir tavsiyeleri olur mu, onu da öğren dedi. Farkında olmadığımız herhangi bir yanlışımız olursa, bu konuda da bizi aydınlatmasını rica etti. Başbakanımızın şahsını çok seviyor. Bunu her vesileyle ifade ediyor. Çok büyük hizmetleri olduğuna inanıyor. "

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar