Bülent Arınç YİK üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu!

Bülent Arınç YİK üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu!
Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini sosyal medya hesabından açıkladı.

Bülent Arınç, sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Twitter hesabından yaptığı açıklamada, konuşmalarının farklı zeminlere kaydırılması nedeniyle istifa ettiğini dile getirdi. Bülent Arınç'ın Selahattin Demirtaş Osman Kavala ile ilgili yaptığı açıklamalar gündemde tartışma yaratmıştı.


Arınç, "Türkiye'nin yargı, ekonomi ve başka alanlarda reformlara duyduğu ihtiyaç aşikardır. Ülkemizin rahatlamasına ve milletimizin dertlerine çare bulunmasına ihtiyaç vardır. Bahsi geçen televizyon programında da defalarca belirttiğim üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yöndeki iradesini gördüm ve destekliyorum. ancak benim konuşmamın, şahıslar üzerinden farklı zeminlere kaydırılması sebebiyle, reform çalışmalarını engelleyeceğine dair kaygılandığımdan, Yüksek İstişare Kurulu Üyeliği görevimden ayrılmamın daha uygun olacağına karar verdim.

Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi Sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım" ifadelerini kullandı.

Dün istifa edeceğine dair sinyalleri veren Arınç'ın istifa metni:

 

enlvtclxuailr6c.jpg

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar