Bu yıl Sevgililer Günü'nü herkes karantinada geçirecek! işte en çok sipariş verilen ürün

Bu yıl Sevgililer Günü'nü herkes karantinada geçirecek! işte en çok sipariş verilen ürün
Korona virüs salgını gölgesinde Sevgililer Günü harcamaları, online satışta rekor kırdı. En çok akıllı telefon, tablet, PlayStation, elektronik ev eşyası satıldı. Restoranlar kapalı olunca oteller doldu. 15 milyar liralık harcama yapıldı.

Online kanallarda birçok ürünün satışı yüzde 100 arttı. En çok akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet, kişisel bakım ürünleri, beyaz eşya ile elektronik ev eşyası satıldı.

Sabah gazetesinin haberine göre; e-ticaret alanında geçtiğimiz yıla göre yüzde 80 civarında bir artış olduğunu söyleyen E-Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, "Sevgililer Günü alışverişlerinin e-ticarete yüzde 25-30 oranında trafik ve ciro artışı getirmesini bekliyoruz. Şubat ayı genelinde ise e-ticaret hacminin 25 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz" dedi.

En çok kırmızı iPhone 11 satıldı, PS5 15 dakikada tükendi

MediaMarkt İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, mağaza ve online'da en çok kırmızı renkli iPhone 11 64 GB satışı yaptıklarını söyledi. Erkeklerin oyun tutkusunun sevgililer günü satışlarında da kendini gösterdiğini söyleyen Gökyıldırım, "4 Şubat'ta internet üzerinden satışa çıkardığımız PlayStation 5 aynı gün 15 dakika içerisinde tükendi. Geçen yılın aynı dönemine göre online satışlarda ise yüzde 9.2 artış oldu. En çok akıllı telefon, dizüstü bilgisayar ve tablet, webcam, akıllı saat, oyun konsolu, teknolojik aksesuarlar, drone, elektrikli scooter, hoverboard, kişisel bakım ürünleri, beyaz eşya ile elektronik ev eşyaları satın alındı" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar