Bu sese kulak verin: "Evde kal diyorsunuz ama..."

Bu sese kulak verin: "Evde kal diyorsunuz ama..."
Korona virüse yönelik alınan tedbirler kapsamında vatandaşlara evde kal çağrısı yapılırken sosyal medyada bir video paylaşan bir vatandaş evde kalmak için maddi durumunun yeterli olmadığını ifade ederek “Çalışmasam ekmek yok. Elektriği, suyu kirayı ödeyemem” dedi.

Çin’de ortaya çıkan ve Türkiye’de de çok sayıda kişinin hayatını kaybetmesine neden olan korona virüsüne yönelik tedbir kapsamında yetkililer vatandaşlara ‘evde kal’ çağrısı yaparken bazı vatandaşlar ise evde kalmak için maddi durumunun yeterli olmadığını ifade ederek tepki gösteriyor.

Sosyal medyada paylaşılan bir videoda bir vatandaş “Şimdi diyorsunuz ya 'Evde kal Türkiye' diye. Nasıl kalalım?” ifadelerini kullandı.

Arabanın içinden çektiği videoyu paylaşan ve TIR şoförü olduğunu ifade eden vatandaş devamında şu ifadeleri kullandı:

“Emekli değilim, memur değilim, zengin değilim, işçiyim ben, TIR şoförüyüm. Çalışmasam ekmek yok. Elektriği, suyu kirayı ödeyemem. Bunları ödememek ölmekten daha beter. Öleyim daha iyi.

Siz ‘evde kal demeden önce, bir düzeni getirmeden önce daha doğrusu bizi rezil etmeden önce kendinizi rezil etmeye çalışmayın. Kendinizi bu duruma getirmeden önce bizim için bir önlem alın. Biz de kendi hayatımız için bir önlem alalım. Yani ha senin lafınla evde kalarak açlıktan, elektrikten, rezillikten kepazelikten ölmüşüm, ha virüsten ölmüşüm. Ama beni bu virüs öldürmez. Beni, senin bu düzenin öldürür. Bu böyle biline.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar