Bu kış çok zor geçecek! Elektrik şirketleri kapıya dayanacak

Bu kış çok zor geçecek! Elektrik şirketleri kapıya dayanacak
Elektrik fiyatlarına gelen fahiş zamlardan dolayı vatandaşların elektrik faturalarını ödeyemeyeceğini belirten Murat Ağırel, "Şirketler kapıya dayanacak. Bu kış zor geçecek" dedi.

Murat Ağırel, zamlanan fiyatlar dolayısıyla vatandaşların elektrik faturalarını ödeyemeyeceğini, şirketlerin kesintiye ve icra takibi yoluna gideceğini ifade etti.

Gazeteci Ağırel, halktv.com.tr’de kaleme aldığı yazısında son zamanlarda en çok zam yapılan sektörlerden birisinin elektrik olduğuna dikkati çekti.

"Elektrik ücretlerini tahsil eden firmalar yurttaşlarından alacaklarına şahin kesiliyorlar. Faturaların yüksekliği, tarifeleri hane halklarının belini iyice büküyor" diyen Ağırel, şirketlerin ödenen faturalar üzerinden bakanlık hesabına yatırılıp bütçeye gelir kaydedilmesi gereken Elektrik Enerjisi Fonu'nu (EEF) ise ödemediğini ifade etti.

Ağırel, şunları yazdı:

"EEF gelirlerinin takibi ile yükümlülüklerin yerine getirilmesine ilişkin her türlü iş ve işlemlerin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütüleceği ifade edilmiş. Ancak ilginçtir yatırmayan veya eksik yatıran Şirketlerin yatıracağı tutarların tam olarak tespiti Bakanlıkça yapıl(a)mıyor."

"ELEKTRİK FATURALARINDA VATANDAŞ ÇARESİZ KALACAK"

"Vatandaşımız büyük ihtimal doğalgaz faturasını ödeyemediği gibi elektrik faturalarına çaresiz kalacak" diyen gazeteci, şu yorumu yaptı:

"Sıradan bir ailenin elektrik faturası bile vergilerle, zamlarla, özel şirketlerin paylarıyla aylık 300 liraya ulaşmış durumda. Hiç özelleştirilmeseydi bu rakam 90 lirayı aşmayacaktı. Bu şirketler de faturalar ödenemediği için ya kesintiye gidecek ya da icra takibi başlatacak. Uzun süredir içerisinden çıkamadığım bir düşünce var. Dolar, faiz, enflasyon üçgeninde ekonominin geldiği nokta belli.
Markete giren boş poşete 100 lira verip çıkıyor. Bir peynir 40 lira, ayçiçek yağı 50 lira, zeytinyağını, tereyağını, pirinci, bulguru söylemiyorum bile. Sonuç olarak bu kış zor geçecek. Umarım büyükşehir belediyelerinin başlattığı askıda fatura yardımları sürer."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar