Bu 'İzleme Sistemi' futbol maçlarının seyrini değiştirebilir! 'VAR'ı bitirecek teknoloji!

Bu 'İzleme Sistemi' futbol maçlarının seyrini değiştirebilir! 'VAR'ı bitirecek teknoloji!
Japonya merkezli teknoloji devi Sony, bu yıl gerçekleştirdiği Technology Day etkinliğinde spor müsabakalarını her zamankinden daha adil kılabilecek olan ve verilerin daha detaylı sunulacağı Electronic Practice Tracking System'i (EPTS) tanıttı.

Spor müsabakaları, özellikle de futbol, ülkemizde her zaman tartışma konusu olarak kalmayı başarıyor. Bunun en temel sebepleriyse hakemlerin yanlış kararlar vermesi ve pozisyonların net olmamasından doğan belirsizlikler olarak karşımıza çıkıyor. Zaman zaman da elde net bilgiler olmayınca çatışmalar uzun süre anlamsızca devam ediyor.

Bu durumun önüne geçmek isteyen Japonya merkezli teknoloji devi Sony, bu yıl gerçekleştirdiği Technology Day etkinliğinde, 2011 yılında bünyesine katmış olduğu Hawk-Eye Innovations ile birlikte yaptığı, spor müsabakalarında kullanılması hedeflenen gelişmiş ‘izleme sistemi’ni tanıttı.

Oyuncuların anlık duruşundan topun izlediği/izleyeceği rotaya tüm veriler canlı ve sürekli olarak işlenecek:

Webtekno'da yer alan habere göre Elektronik Performans İzleme Sistemi olarak Türkçe'ye çevirebileceğimiz teknoloji, oldukça detaylı görüntüler ve veriler sunacak. Bu alanda yapay zekâ kendisini göstermiş olacak.

 

SPOR MÜSABAKALARINA FARKLI BİR SOLUK GETİREBİLİR

Normal şartlarda oyunun yoğunlaştığı bölgelere göre oluşturulan ısı haritalarının ya da görüntülerin işlenmesiyle oluşturulan taktik tablolarının var olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat bu noktada Sony’yi ayrı kılan özellik, hem görüntü alma ve işleme konusundaki yetkinliği hem de Hawk-Eye Innovations ile arasındaki iş birliğinden doğan avantajlar olacak. Deneyim konusunda ise pratiğe geçirildiği zamana kadar beklememiz gerekecek.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar