Bu iddia ortalığı karıştıracak! Partinin binasının kirası devletten mi ödeniyor?

Bu iddia ortalığı karıştıracak! Partinin binasının kirası devletten mi ödeniyor?
Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yüksek bedelle yeni bina kiralaması kent gündemine otururken "İŞKUR İl Müdürlüğü’nün kiraladığı bu yeni bina ile Mersin AKP İl Başkanlığı bina sahibinin aynı kişi olduğu ve AKP İl Başkanlığı’na ait kiranın üç yıldır ödenmediği buna karşılık aynı kişiye İŞKUR İl Müdürlüğü’nce yüksek bedelle bina kiralatıldığı" iddiaları TBMM gündemine taşındı.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü binasıyla Mersin AKP İl Başkanlığı binasının aynı kişiye ait olduğu ve bu yolla AKP İl Binası’nın üç yıldır ödenmeyen kirasının kapatıldığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

CHP’li Başarır, iddiaların oldukça vahim olduğunu belirterek, “Her şeyden önce Covid-19 virüsü nedeniyle dip yapan ülke ekonomimiz bu haldeyken ve özellikle de Mersin’de kamuya ait birçok atıl bina bulunurken İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarının oldukça üzerinde yeni bina kiralaması çok yanlış bir tutumdur” dedi. Başarır, iki binanın sahibinin aynı olması iddialarının da araştırılması gerektiğini vurguladı.

"İDDİALAR ARAŞTIRILSIN"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yazılı olarak yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Başarır, bu iki binanın sahibinin aynı kişi olup olmadığını, iddiaların araştırılıp araştırılmadığını, araştırılmışsa sonucunun ne olduğunu sordu. Başarır, şu soruları da ekleyerek yanıtlarını istedi:

-Mersin İŞKUR İl Müdürlüğü yeni binayı aylık kaç TL’ye kiralamıştır?

-Ülke ekonomimizin çöküntüde olduğu ve yaşanılan Covid-19 virüsü nedeniyle de iyice dip yaptığı bu süreçte, Mersin’de kamuya ait birçok bina varken, İŞKUR İl Müdürlüğü’nün piyasa şartlarına göre yüksek bir bedelle yeni bina kiralaması ne derecede doğru bir tutumdur?

-Covid-19 virüsü nedeniyle vatandaşlardan bağış toplanıldığı bir süreçte, böylesine bir israftan kaçınmak için yeni binanın kiralanmasından vazgeçilerek en uygun durumdaki boş olan bir kamu binasının İŞKUR İl Müdürlüğü yapılmasını düşünüyor musunuz?

-Hangi acil ihtiyaçtan dolayı Mersin İŞKUR’a yeni bina kiralanması yoluna gidilmiştir?

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar