Bu iddia çok konuşulur! Aşı için 500 bin köpek balığı katledilecek

Bu iddia çok konuşulur! Aşı için 500 bin köpek balığı katledilecek
Korona virüs için yürütülen aşı çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. ABD'de bir sivil toplum örgütü olan Sharrk Allies, korona virüs aşı çalışmalarında yarım milyon köpek balığının öldürülebileceğini iddia etti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet gösteren "Shark Allies" isimli sivil toplum örgütü, korkunç bir iddia ortaya attı. Sivil toplum kuruluşu, korona virüs aşı çalışmalarında yarım milyon köpek balığının öldürülebileceğiniz belirtti. Kuruluş, köpek balıklarının karaciğerinden yapılan “Squalene” adlı doğal yağın, yardımcı etken madde olarak korona virüs aşılarında kullanıldığını açıkladı.

DOĞAL YAĞ İÇİN KATLİAM 

Shark Allies yöneticisi Stefanie Brendl, yaptığı açıklamada, köpek balıklarının karaciğerinde bulunan ve mevcut grip aşıları da dahil olmak üzere birçok ilacın yapımında kullanılan doğal yağ “Squalene” için yüz binlerce köpek balığının katledilebileceğini vurguladı.

etyjty.jpg

'BAZI ADAYLARDA KULLANILIYOR'

Yağın bileşenindeki güçlü yağlar aşıdaki bağışıklık etkisini arttırdığını ifade eden Brendl, mevcut bazı korona virüs aşısı adaylarında bu yağın kullanıldığını ifade etti. Tüm dünya nüfusunun squalene maddesinin kullanıldığı tek dozluk aşıya ulaşması için 250 bin köpek balığının katledilmesi gerektiği, aşı 2 dozluk ise bu sayının 500 bine çıkabileceği kaydedildi.

dyhjd.jpg

"YAKLAŞIK YARIM MİLYON KÖPEK BALIĞI..."

Bir kişinin korona virüse karşı bağışıklık kazanması için iki doz aşının gerektiğini belirten Brendl, bunun yaklaşık yarım milyon köpek balığının katledilmesi anlamına geldiğini ifade etti. Brendl, “Aşı çalışmalarını yavaşlatmak veya engellemek niyetinde değiliz. Ancak, köpek balıkları bu sebeple verimli bir tedarik zinciri değil” dedi.
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar