Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Bu bölümü okuyan işsiz kalmaz

Sayın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank "Üniversiteye başlıyorsanız kafanızdaki ilk hedefiniz bir yerde istihdam edilmek olmasın. Bir yerde işe gireyim maaşımı alayım düşüncesi genç arkadaşlarımızın potansiyellerini düşüren bir düşünce" demiş.

Demeç bu olunca başlamış bizim muhalif kafa laf üstüne laf etmeye.

Bir genç üniversiteye neden gitmeli sorusuna etraflıca cevaplar buldum.

"Abi, bir arkadaşa bakıp çıkacaktım."

"Eğitim iyi de olsa bina sağlam mı diye bakmaya geldim. Malum, beklenen İstanbul depreminde bu binada olursam başımıza tebeşir düşer vs…"

"Hacı ne okuması ya, burada kız çok olur dediler. Biz de şansımızı deneyek dedik."

"Rahmetli dedem bize- okuyup da anarşik mi olcanız?- derdi hep. Okuyup anarşik olmayacağım ama diplomamı mezarına fırlatacam ve ilk mezar anarşiki olarak tarihe geçecem."

"Bina güzel de çok büyük, bunun ısınma gideri ne kadardır acaba? Ben kışın kendimi sınıfa kitlesem var ya, evdeki faturadan kurtulurum."

"Sayın Varank doğru söylemiş. Herkesin arkasında bir dayısı yok ki işe girsin. Neyse, başka sorunuz yoksa ben gideyim. Bir dizide Ramiz Dayı karakteri vardı, ona dayılık teklif edecem!"

"Ben buraya iş bulmak için gelmedim ki. Bizim oturduğumuz yer bir site. Bizim site ile Üniver Site''yi kısaylamaya geldim. Burada aidat kaç para la?"

"İş bulmak mı, daha neler! Ben buraya ortamı koklamaya geldim. Koku yoktu. -Acaba korona mı oldum?- diye bir de duvarı ısırdım, tat da alamadım. Kesin korona oldum. Yaklaşmayın."

Sayın Varank''ın demecinden sırf bu kısmı cımbızlayıp gündeme getiren muhalefeti kınıyor ve hemen ASAMOÜ CMYO''na kayıt yaptırmaya gidiyom. Allah''ım Sen Aklıma Mukayyet Ol Üniversitesi Cımbız Meslek Yüksekokulu.

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları