Bu bitkilerin mucizevi faydalarına çok şaşıracaksınız!

Bu bitkilerin mucizevi faydalarına çok şaşıracaksınız!
Kansere karşı kullanılan ilaçlarda birçok doğal ürünün yer aldığı söylenirken, ilaçların geliştirilme aşamasında bitkilerin kansere karşı etkinliklerine göre ayrıştırıldığı dile getiriliyor.

Tıp, kanser vakalarına karşı her gün yeni bir çözüm önerisiyle gelse de, kanser türlerine karşı kesin ve net bir tedavi yolu bulunamadığı biliniyor. Ancak araştırmalar kanser türlerine karşı yeni tedavi yolları ve ilaçlar üzerine yoğunlaşmaya devam ediyor.

Tek başına bitkilerin kanser üzerinde yeterince etkili olmadığı söylenirken, bu bitkilerin kemoterapi, akıllı ilaç, radyoterapi ile eşzamanlı kullanıldığında etkili olduğu araştırmalarca saptandı. Onkoloji Uzmanı Dr. Yıldıray Tanrıver, “Kanserde bitkisel tedavi, yani fitoterapinin kullanılması, özellikle tıbbi tedavinin yan etkisinin azaltılması, bozuk olan bağışıklık sisteminin düzeltilmesi ve desteklenmesi, tedavinin yararının artırılması, kanser hücrelerinin metastaz yapma yeteneğinin azaltılması, kanser kök hücrelerinin öldürülmesi için tıbbi tedavinin yanında veya sonrasında yardımcı tedavi olarak kullanılır” şeklinde konuşuyor.

Kanser dahil kronik hastalıkları olan kişiler arasında bitkisel bileşimler ve ilaçların kullanımı çok yaygındır. Geleneksel tıbbın çok daha yaygın olduğu Asya ülkelerinde kanser oranlarının, Batılı ülkelerden daha düşük olması bitkisel ilaçların kullanımına bağlayanlar vardır; fakat dünya geneline bakıldığında kanser oranları obezite oranları ile daha ilişkili gözükmektedir.

Kanser tipine, kanserde kullanılan her ilaca göre ve hastaya bitkisel tedaviler değişiklik gösterir. Bazı bitkiler kanser tedavisini olumsuz etkilerken bazıları yararlı olabilir. Fonksiyonel tıp, apiterapi, aromaterapi ve fitoterapi üzerinde çalışan Onkoloji Uzmanı Dr. Yıldıray Tanrıver, “Bitkisel tedavilerde dikkatli olmak gerekir. Özellikle kemoterapi alan hastalar çok dikkatli olmalılar.

Çünkü bazı bitkiler, kemoterapi ilaçlarının vücutta yol aldığı “biyolojik seyri” değiştirebilir. Bu nedenle bitkisel içerikler, kanser türüne ve kullanılan ilaçlara göre onkoloji uzmanı bilgisi ve gözetimi dahilinde kullanılmalı. Bitkilerin kendisinden daha çok onkoloji uzmanlarının verdiği kompozitlerin kullanımı daha doğru” diyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar