Britanya Kültür Bakanı'ndan Netflix'e 'The Crown' tepkisi

Britanya Kültür Bakanı'ndan Netflix'e 'The Crown' tepkisi
Britanya Kültür Bakanı Oliver Dowden'dan Netflix dizisi The Crown için uyarı geldi. Dizide Lady Diana'nın hayatına odaklanınca Bakan, "Kurmacanın olgu sanılmaması için diğer prodüksiyonlarda olduğu gibi bunda da dizideki olayların kurmaca olduğuna dair uyarı yayımlanmalı" talebinde bulundu.

Britanya'da 'The Crown' tepkisi büyüyor

'The Crown' (Taç) dizisiyle izleyicileri 2. Dünya Savaşı'nın öncesinden başlayıp modern tarihteki olayların İngiliz kraliyet ailesinin gözünden nasıl göründüğüne dair bir tura çıkaran Netflix, Buckingham Sarayı ile birlikte tüm ülkeyi, hatta dünyayı sarsan Veliaht Prens Charles'ın Prenses Diana ile evliliğine el atınca Britanya hükümeti ihtar çekti.

Mail on Sunday'e konuşan Kültür Bakanı Oliver Dowden, ABD'li şirketin 'The Crown'ın tarih dersi yardımcı kitabı olmadığını izleyicilere net şekilde bildirmekle yükümlü olduğunu dile getirdi. 

Dowden, 'güzel bir kurmaca prodüksiyon' diye söz ettiği dizinin 'diğer TV prodüksiyonları gibi sunulması, yani Netflix'in en baştan çok net şekilde bunun kurmacadan ibaret olduğunu bildirmesi gerektiğini' söyledi.

Kültür Bakanı "Bu (uyarı) olmadan, bu olayları yaşamayan bir izleyicinin gerçekle kurguyu karıştırmasından korkuyorum" dedi. 
 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar