Brezilya lideri Bolsonaro’dan tepki çeken korona virüs çıkışı

Brezilya lideri Bolsonaro’dan tepki çeken korona virüs çıkışı
Korona virüs salgınında ölü sayısında ikinci, vaka sayısında ise üçüncü sırada yer alan Brezilya'da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'dan tuhaf açıklamalar gelmeye devam ediyor. Bolsonaro'nun, "Şikayet etmeyi bırakın, daha ne kadar sızlanacaksınız" sözlerine tepkiler geldi.

Bolsonaro’dan tepki çeken korona çıkışı

Latin Amerika ülkelerinde korona virüs vakaları ve virüse bağlı can kayıpları artarak devam ediyor. Dünyada en çok vakanın görüldüğü üçüncü ülke olan Brezilya’da Devlet Başkanı Jair Bolsonaro şaşırtıcı açıklamalarda bulundu.

Bolsonaro, “Şikayet etmeyi bırakın. Bu konuda daha ne kadar sızlanacaksınız? Daha ne kadar daha evde kalacak ve her şeyi kapatacaksınız? Buna artık kimse dayanamıyor. Can kayıplarına üzülüyoruz ancak yine de bir çözüm bulmalıyız” dedi.

"DELİ BİR ADAM"

Devlet Başkanı Bolsonaro’nun açıklamaları ülkede krize neden oldu. Sao Paulo Valisi Jaoa Doria, Bolsonaro’nun açıklamasını, “Deli bir adam. Problemlerle nasıl yüzleşeceğiz, her gün insanları ölürken izleyerek mi? Brezilya sağlık sistemi çökmek üzere. Ne yazık ki Brezilya şu anda iki virüsle savaşıyor. korona virüs ve Bolsonaro virüsü. Bu Brezilyalılar için gerçekten üzücü” sözleriyle eleştirdi.

İKİNCİ DALGADA ORTAYA ÇIKTI

Sao Paulo Üniversitesi’ndeki uzmanların Imperial College London ve Oxford Üniversitesi’yle birlikte yürüttüğü çalışmalar kapsamında, corona virüsünün P1 varyantının Manaus kentinde ikinci dalga sırasında ortaya çıktığı düşünülüyor.

P1 varyantı, Ocak ayında ilk olarak Manaus’tan Japonya’ya seyahat eden kişilerde tespit edilmişti. Ancak uzmanlar, varyantın Manaus kentinde Kasım ayının başlarında ortaya çıktığına inanıyor.

Brezilya’da son açıklanan verilere göre toplamda 10 milyon 796 bin 506 kişi korona virüse yakalandı. Ülke, ABD’den sonra 261 bin 188 kişiyle en çok can kaybının yaşandığı yer olarak kayıtlara geçti.

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar