Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro: Ülkelerin yeniden tedbir alması delilik

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro: Ülkelerin yeniden tedbir alması delilik
Korona virüs ile mücadelede ev izolasyonunu eleştiren Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, ülkelerin yeniden benzer tedbirler almasını "delilik" olarak nitelendirdi.

Bolsonaro'dan tartışma yaratan çıkış

Salgından en fazla etkilenen üçüncü ülke olan Brezilya'da Devlet Başkanı Bolsonaro, Kovid-19'un ikinci dalgasını kontrol altına almak için birçok ülkenin sokağa çıkma yasağı gibi önlemlere başvurmasının 'delilik' olduğunu söyledi. 
ÇİN AŞISI ALMAYACAK
Bolsonaro ayrıca, Sao Paulo eyaletinde klinik teste tabi tutulan Çin'in Kovid-19 aşı adayına da karşı sert dille karşı çıktı. Sao Paulo Valisi Joao Doria'ya seslenen Bolsonaro,  "Heyecanını anlıyorum ama hiç kimse zorla bir aşı almayacak. Başka bir tane bul. Hükümet benim, para halkın, benim değil. Sizin aşınızı satın almayacağım. Aşınızı satın alacak başka birini bulun" ifadelerini kullandı.
Bolsonaro, geçen hafta Facebook hesabından yaptığı canlı yayında da, "Kovid-19'a karşı Çinli şirketin geliştirdiği korona virüs aşı adayını satın almayacağız. Brezilya halkı hiç kimsenin kobayı olmayacak" demişti. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar