Böyle sorumsuzluk olmaz!  Anaokulu öğrenicisi okul servisinde dehşeti yaşadı

Böyle sorumsuzluk olmaz!  Anaokulu öğrenicisi okul servisinde dehşeti yaşadı
İstanbul'da özel bir anaokuluna giden öğrenci, bindiği serviste unutuldu. Öğretmeni, çocuğun okula gelmediğinin arayıp babasına bildirmesiyle olay fark edildi. Küçük çocuğun 5 saat boyunca serviste kaldığı ortya çıktı.

OdaTV'de yer alan habere göre; İstanbul, Beyoğlu’nda özel bir anaokuluna giden öğrenci, bindiği serviste unutuldu. Öğretmeni, küçük çocuğun okula gelmediğini arayıp babasına bildirdi. Çocuğun yaklaşık 5 saat serviste kaldığı ortaya çıktı.

“Yabancı Damat” ve “Sinekli Bakkal” dizilerinde Yunan dili ve danslarının danışmanı Sava Panayotidis'in 5,5 yaşındaki oğlu A. Panayotidis, Beyoğlu ilçesinde bulunan Zapyon İlköğretim Okulu'nun anasınıfına gidiyordu.

Baba Panayotidis, sabah saatlerinde oğlunu servis aracına bindirdi. Öğlen saatlerinde küçük A.'nın öğretmeni Sava Panayotidis'i arayarak okula gelmediğini söyleyince baba oğlunu servise bindirdiğini söyledi. Konuşma sonrası görevliler okulda A.'yı aramaya başladı. Görevliler, küçük A.'nın serviste unutulduğu gördü. Yaklaşık 5 saat serviste kilitli vaziyette kalan A., korkudan altına kaçırmış ve çok bitkin bir halde bulundu.

“MAĞDUR OLDUK”

Oğlunun bulunması ardından savcılığa başvuran Sava Panayotidis, okul görevlilerden şikâyetçi oldu. Panayotidis, ifadesinde, "Olay nedeni ile hem oğlum hem de ben ve eşim çok mağdur olduk. Oğlumun ve eşimin bu durumdan sonra psikolojisi bozuldu. Sonradan yapmış olduğum araştırmalar neticesinde ise servisin Zapyon İlk Öğretim Okulu ile herhangi bir sözleşmesi olmadığını öğrendim. Şüpheliler aynı okulda servis taşımacılığına devam etmektedir. Sonradan okul kamera görüntülerini de izlediğimde servis aracının okula giriş yaptığını ama oğlumun servisten inmediğini gördüm. Oğlumun hayatını tehlikeye atan ve psikolojisini bozan şoför ve refakatçi görevliden şikâyetçiyim, cezalandırılmalarını talep ediyorum" dedi.

Savcılıkça olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yürütülen soruşturmada servis şoförü S.Y.'nin bilirkişi raporuyla tam kusurlu olduğu belirtildi. Şoför S.B. hakkında, 'Taksirle yaralama' suçundan 1 yıla kadar ceza istendi.

Odatv’nin ulaştığı Adli Tıp Kurumu raporunda, çocuğun endişeli konuşmaya başladığı, evinde diğer odalara tek başına gidemediğinin gözlendiği aktarıldı. Raporda, “Çocukta yaşadığı olay neticesinde dış dünyaya karşı hafif düzeyde endişe geliştirdiği değerlendirildiği” ifadeleri yer aldı.

rapor-005.jpg

Sava Panayotidis, şikayet dilekçesinde servis şoförünün yetkili olmadığını öne sürüp buna karşılık okulun nasıl sözleşmesi olmayan biriyle çalıştığına dikkat çekti. Panayotidis, yaşananlara rağmen servis şoförünün okuldaki görevine devam ettiğini de belirtti.

Şoför, Asliye Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar