Boşanma avukatlarının başından geçen birbirinden ilginç davalar

Boşanma avukatlarının başından geçen birbirinden ilginç davalar
Her yıl yüzlerce çift boşanma kararı alıyor. Çiftler, avukata gittiklerinde birbirinden farklı gerekçeler sunuyor. Bu gerekçelerin en ilginç olanları derlendi.

Her yıl boşanmalar artıyor. Bu durum nedeniyle avukatlar daha fazla mesai harcamak zorunda kalıyor. 

Boşanma avukatlarının başından geçen ilginç davalar şu şekilde:

1. "Müvekkillerimizden biri, karısının onu aldattığını düşündüğü için boşanmaya karar verdi. Sonra anlaşıldı ki, kadın geceleri saatlerce evin etrafında arabayla dolaşıp Pokémon arıyormuş."

2. "Bu çift, her sabah tuvaletlerini beraber yapıyordu. Rutin şuydu: Kadın tuvaletini yaparken adam da küvetin köşesine oturup onu bekler ve işi bitince yer değiştirirler... Bir sabah ilişkileri üzerine tuvalette kavga etmeye başladılar. Kavga alevlenince kadın, kullanılmış tamponunu adamın suratına fırlattı. Adam aynı gün boşanma davası açtı."

3. "Annem bir aile hukuku avukatı ve bir seferinde bana, bir adamın, karısı bir araba kazasında çenesini kırdıktan sonra ilişkiye girmediği için onu boşadığını söylemişti."

4. "Bir çift, vasiyetlerini en son çalıştığım büroda hazırlamak için geldiler. Toplamda 40 yıllık evli olsalar da, arada boşanıp tekrar evlenmişlerdi. Adam, tüm mal varlığını çocuklarına bırakmak istediğini fakat bunu karısının bilmesini istemediğini söyledi.

Bizden asıl istediği, bir tane "gerçek", bir tane de "sahte" vasiyet hazırlamamızdı. Amacı "sahte" olanı karısının önünde imzaladıktan sonra büroya geri gelip "gerçek" vasiyeti imzalamaktı. İşini sağlama almak için de karısının e-mailine girip yalanını ortaya çıkartabilecek her şeyi silmişti."

5. "Bir çift kedileri yüzünden boşandı. Kadın, kediye beyaz kürkünden dolayı Kartopu ismini uygun buldu ve sadece ıslak kedi mamasıyla beslenmesinin daha sağlıklı olacağını söyledi.

Adamsa, kediye Zambak ismini daha çok yakıştırdı ve sadece kuru kedi mamasıyla beslenmesinin daha mantıklı olduğunu savundu. Kedinin velayeti üzerine bir yılı aşkın süre tartıştılar ve bu süreçte kendi oğulları umurlarında bile değildi."

6. "Babam eskiden bir boşanma avukatıydı ve zamanında, bir müvekkili ona kocasını iki nedenle boşamak istediğini söylemiş: Birincisi kocasının göğüs kıllarının az olması, ikincisi ise arabayı yavaş kullanması."

7. "46 yıllık bir evlilik, adamın lisedeki kız arkadaşının bekar olduğunu öğrenmesiyle bitti. Sonra öğrendim ki adam boşanma davasının bittiği gün eski sevgilisiyle evlenmiş."

kedi-1.jpg

8. "Bir kadın, kocasını mantıksız davranmaktan dolayı dava etmişti. 'Eski' kocasının yatağın ayak ucunda durup pantolonunu indirdikten sonra yere çömeldiğini, ve yatağa oturduğunu söylüyor. Olay, kadının birkaç gün sonra, yatakta kahverengi çizgiler fark etmesi..."

9. "Bir kadın kocasını, ona Grinin Elli Tonu filminde Christian'ın Ana'ya davrandığı gibi davranmayı reddettiği için boşadı."

10. "Bir müvekkilim, düğün töreninde yanlış kişinin adını söylediği için büroya geldi. Olayın kötü olan yanı, bu onu ilk ya da son görüşüm değildi. Bu müvekkilimden başka, hiç bu kadar tekrar eden davam olmadı."

11. "Bir meslektaşımın birkaç yıl önce bir müvekkili olmuştu. Adamın boşanmak istemesinin sebebi, karısının külotları yıkadıktan sonra onları duş koluna asıp kurumaya bırakması..."

12. "Teyzem garip bir davaya bakıyordu. Bir kadın, kocası arabalarını yıkarken zaman harcamasın diye evin dışındaki tüm hortumları birbirine zamklamaya çalışmış. Zamk işe yaramayınca, hortumları kesmiş. Kestiği hortumların yerine yenilerini alan kocasına da boşanma davası açmış."

13. "Babamın en yakın arkadaşı, karısını yemek yapamadığı için boşadı."

14. "Bir arkadaşım 19 yaşındayken barda içki içebilmek için evlendi. Wisconsin'de reşit olmayan insanlar eşleri ya da aileleriyle bara girip rahatlıkla içebilirler. Kız 21 yaşına basıp reşit olduğu dakika kocasını boşadı."

15. "Meslektaşım paranın sorun olmadığı bir davaya bakıyordu. Sorun çocuklardı. Kimse onların velayetini istemiyordu." (Onedio)

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar