Boris Johnson'a tepki: "Seçildiği günden beri konuşuyor"

Boris Johnson'a tepki: "Seçildiği günden beri konuşuyor"
İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın, Avrupa Birliği’nden ayrılma sürecinde erken seçim çağrısı yapması halkta tepki ile karşılandı. Johnson, Boris Johnson, Leeds kentinde “Seçildiği günden beri konuşuyor zaten” sözleri ile protesto edildi.

Bir türlü çözülemeyen Brexit krizi hükümet ve halkın arasını açtı. Johnson, May'den devraldığı başbakanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana hamleleriyle tepki çekiyor.

İngiltere'de Başbakan Boris Johnson'a karşı tepkiler büyüyor. Sadece vatandaşlar değil İngiliz medyası da Johnson'a oldukça tepkili.

"SENİN BRÜKSEL'DE OLMAN GEREKİR"

Avam Kamarası'nın anlaşmasız Brexit'i engelleyen yasa tasarısını kabul etmesinin ardında 15 Ekim'de erken seçime gidilmesini öneren Johnson, BBC muhabirine Brexit'i bir kez daha ertelemenin ülkenin aleyhine olacağını anlatıyordu. Bu sırada Başbakan Johnson'un yanına yaklaşan Leedsli bir vatandaş "Halkla oyun oynuyorsun. Burada değil, Brüksel'de olman gerekir" diyerek Johnson'ın AB ile bir anlaşma müzakere etmediğini söyledi. Johnson ise cevap olarak, AB ile müzakerelerin sürdüğünü söyledi. Johnson’a tepki gösteren vatandaş ayrıca “6 haftadır seçildiği günden beri sadece konuşuyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar