Borçlu vatandaşlara müjde! Tüm borçlar silinecek!

Borçlu vatandaşlara müjde! Tüm borçlar silinecek!
Döviz kurlarında yaşanan flaş düşüşle birlikte borçlu vatandaşlara büyük müjde açıklandı. Borçlu vatandaşların tüm borçları silinecek. Peki borç sildirme müjdesinden kimler, nasıl faydalanacak? İşte tüm detaylar...

Düşen faizlerle birlikte tırmanışa geçen döviz kurları ve pahalılaşan yaşam şartları nedeniyle ekonomik sıkıntı çeken vatandaşlar, çareyi borçlanmakta buluyor. Fatura borçları, bakkal veresiye borçları, kredi borçları vb. pek çok kalemde borçlar artıyor. Bu akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarıyla birlikte döviz kurlarında yaşanan %20'nin üzerinde düşüş sonrası bir müjde de borçlular için geldi. Borçlu vatandaşlar dolar kurundaki düşüş sonrası bu müjdeyle çok sevinecek. Borçluların tüm borçları silinecek. Borç silme müjdesi ile ilgili tüm detaylar... 

BORÇLU VATANDAŞLAR DİKKAT! 

Son dakika müjdesi ile birlikte vergi, SGK prim, tüm idari para cezası borçları, GSS Prim borçları ve İşsizlik sigorta prim borçları gibi birçok borç türünde yapılandırma müjdesi duyuruldu. 30 Eylül 2021 tarihinde sona eren yapılandırma imkanından 1 milyon 190 bin vatandaş başvuru yaparak yararlandı. Toplamda 61 milyar TL'yi aşkın borç için yapılandırma işlemi yapıldı. Böylelikle borçlardan, %50'nin üzerinde borç faizi silindi.

PEŞİN ÖDEMEDE YÜZDE 90'I SİLİNECEK 

Şimdi 2022 Ocak ayına sayılı günler kala yeni bir yapılandırma müjdesi daha gündemde. Hükümet'in gündemine aldığı yeni yapılandırma müjdesi ile başta vergi ve SGK prim borçları olmak üzere pek çok kalemde yeniden borç silme, erteleme ve faiz kolaylığı hayata geçirilecek. Böylelikle borçlarını peşin ödeme yolunu seçen borçlu vatandaşların faiz borçlarının %90'ı silinmiş olacak. Ayrıca iki taksit halinde yapılandırmalarda da %50 faiz silme imkanı uygulanacak.

YAPILABDIRMA ŞARTLARI NELERDİR?

Yapılandırma Kanunu ile yeniden getirilecek imkanın, 2021 Kasım ayından önceki döneme ait borçları kapsaması bekleniyor. Yapılandırma başvurusu yapıp 1 yıllık süre içinde 2 taksit ödemesi yapmayan veya eksik ödeme yapanların yapılandırma işlemi otomatik olarak bozulacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar